Kultsjöns isar

I eftermiddagssolen var jag ute på sjön efter arbetet och tog hand om mitt nät (har bara ett ute nu. Fler behövs inte :-)) tidigare på dagen hade jag pratat med en släkting om hur det körs både skoter och skidor på sjön utanför där jag har mitt nät. Till saken hör att just norr om min nätplats (bortom skotern) har vi ett av de farligaste ställena då det gäller Kultsjön och dålig is. Själv skulle jag aldrig drömma om att köra över där.

Tyvärr lyssnar inte folk (turister) på dem som har en hum om isförhållandena utan far kors och tvärs över sjön. Med livet som insats.

Tidigare år satte fjällräddningen (polisen) ut varningar runt det som blir en stor vak men inte nu längre. Räddningstjänsten har även satt ut varningsskyltar men hur det blir i år vet jag inte.

Detta är en vak som krävt sin tribut i ett antal i både drunknade och de nästintill (har själv varit med och dragit upp en utlänning på skidor för ett antal år sedan).

Hjälp till att sprida ordet om att folk ska höra sig för med lokalbefolkningen var de kan färdas på våra sjöar!

För dig som tänkt besöka oss i Kultsjödalen och Saxnäs bifogar jag en karta på vår ringled och där ovan nämnda vak finns med.

http://saxnasspar.blogspot.se/p/skoterleder.html

Idag for klass 5-6 (och två tappra från Dikanäs) upp till Rukkesvardon och solen lyser 🙂 !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.