1: maj i Vilhelmina. Ingen ung utan jobb!

Måste erkänna att jag varit kluven till 1:a maj. Ledig vill jag vara, men det där med att gå i 1:a majtåg har inte varit något för mig. Gammeldags och mossigt är ord som flugit genom skallen på mig. Vad ska det va nyttigt för? Jag erkänner: Jag har aldrig deltagit i en 1:a maj demonstration! Så var det sagt. Det känns som att svära i kyrkan socialdemokrat som jag är (och har varit. Jag övervägde Centern då Maud var ny på posten, men fegade ur. Jösses vad glad jag är över det beslutet idag).

Jag blev vald som Kultsjödalens S-förenings representant att delta i 1:a maj-kommiten. Hm! Kan det vara klokt? Sagt och gjort. Jag har suttit med och vi har spånat på vad som kan göras på denna arbetarrörelsens stora dag och fram börjar nu ett program med en heldag (och afton) på att växa fram. I dagsläget kan jag inte avslöja något, men det kommer inom kort :-).

Varför ska jag idas bry mig?

Inget kommer utav sig själv utan det är VI tillsammans som måste göra det. Om inte vi, så gör någon annan det och då kan det bli hur tokigt som helst. Och sen sitter vi där och svär ve och …

Dom flesta utav er som läser detta (liksom jag själv) tillhör ”den stora massan” där ute. Vanligt arbetarfolk som får kämpa för att få vardagen att gå ihop.

Listan kan göras lång på alla de reformer genom åren som du åtnjuter idag och som socialdemokratin och arbetarrörelsen jobbat fram.

Och detta hör till det förflutna, men det finns de som motarbetat alla dessa reformer och nu vill ge sken av att vara ”arbetarpartiet”. Ja du får arbeta dig ned i graven!

Men framtiden och årets Tema är : Ingen ung utan jobb!

Den översta punkten för framtidspartiet socialdemokraterna då det gäller att bekämpa ungdomsarbetslösheten är att införa en 90-dagarsgaranti för unga. Den som är ung och utan arbete ska få stöd direkt och inom 90 dagar erbjudas ett riktigt jobb eller en utbildning som leder till jobb.

För dig som vill läsa mer: http://www.socialdemokraterna.se/Var-politik/Var-politik-A-till-O/Ungdomsarbetsloshet/

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.