Smått och gott från veckan.

– Veckans ord – Profitör. Läste nu i kvällens Aftonblad om en anställd tjej på Attendo Care som blivit uppsagd som ”illojal” då hon slog larm om ej utförda (men fakturerade) tjänster i Allingsås.

Jag förstår inte varför dessa företag försvaras så ihärdigt av den borgerliga sidan med sida upp och sida ned av argument mot ”myterna”. Att sedan Dr Max nu är inne på del tre i sin historia om profitörer börjar likna ett ältande. Skriver han en del 4 tycker jag att han ska kalla den ”Jag Martyren”.

– Att vi socialdemokrater måste förstå att företag måste gå med vinst och ekonomisk hushållning verkar vara även det på tapen på den borgerliga sidan. Vi vet. Tro inget annat.

– Isak From (S) ställde en fråga i en interpellation till Anna-Karin Hatt ang. framtidens mobiltäckning i inlandet och fick ett positivt svar att det skulle bli bättre. En koll på de bygglovsansökningar som hittills finns i inlandskommunerna visar dock att det mer är frågan om en kapacitetshöjning än en större täckning det är frågan om. Vi får se vad IT och energiministern löfte är värt. Hoppas kan man ju.

– Ett vårdkontrakt mellan landsting och inlandskommunerna har skrivits och genast gnälls det över det. Vad det är värt (kanske lika mycket som Hatts löfte?) återstår att se. ETT tydligt besked iaf. Vad har den andra sidan att komma med förutom löst tyckande och blogginlägg?

– Tycker att det är tunnsått med förslag och idéer från Alliansen i Vilhelmina (det är visserligen tidigt på året) men något har ni väl gemensamt att visa upp?

Det räcker inte med att bara svänga sig med ”ord är bara ord” och om vad andra sidan gör fel och inte förstår. Jag  skulle jag vilja veta hur Alliansen ser på framtiden och kommande 4-årsperiod. Vad vill ni göra?

En kommentar

  1. Johnny Holmgren

    Det framgår mer och mer att S har drabbats av cyklop- sjukan, för det verkar enbart se enögt på verkligheten och undgår mångfaldigheten. Den enda ordinationen som kan förbättra deras tillstånd är fortsatt sakliga underbyggda argument med förslag till förändrings åtgärder. Tyvärr brukar terapi vara svårt om patienten inte vill förändra sig. Har ex.vis KD- fobin etsat sig fast, kan det krävas lång behandling.
    (Oleg.amatörpsyk.J.Holmgren U.p.a)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.