Akut läkarbrist nere på Plass´n…

…gör att man tar ner distriktssköterskorna från Dikanäs och Saxnäs. Detta under den absolut mest intensiva perioden i fjällvärlden. Hur tänker ni nu då verksamhetschef Veronica Olmenius? Vi ska fara land och rike runt för att få träffa en läkare och nu en sjuksyster. Jag blir så trött men så här är det att vara fjällbo.

Och sitter du nu och ska kommentera så kom med något  klokt och konkret och inte något svammel. Det har vi nog av.

Ikväll hade jag annars skrivit detta nedan (betyyydligt trevligare) som var tänkt att komma upp i bloggen tills min bror ringde och berättade om ovan aber.

Nu lämnar jag bygget.

Och återkommer tidigast på lördag kära läsare. Efter att ha trampat på en öm tå känns det skönt att slippa politiken i Vilhelmina och få tillbringa några dagar med mina kära elever.

I morgon bitti drar vi iväg. Jag och två kollegor med 14 förhoppningsfulla klass 2-3:or (återstå att se hur många som dyker upp i morgon. Det är inte lätt att vara utan mamma och pappa). Deras fokus och det vi särskilt kommer att träna på är:

* Ordning och reda

*  Varm och torr

* Göra upp eld

* Laga sin egen mat på stormkök (Trangiakök).

Vi kommer tillbaka på fredag e.m. Då kan det bli en liten lägesrapport. Sedan blir det påsklov och påskfirande.

Idag lyste solen och förhoppningen är att vi får två fina dagar tillsammans.Snöläget är kanon med ett skoterföre på topp.

Ha det så gott till dess!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.