Saxnäs skola klass 2-3 i Bara Vara

Jag kunde inte hålla mig. Fredag kväll 🙂

Trött och slut i skrivandets stund. En dusch och kall öl. Grillat med familjen i en underbar vårsol. Nu mår man gott.

Vi har haft det väldigt trevligt dessa två dagar med barnen. De har åkt skidor i ca 3-4 km till min brors stuga (Bara Vara) där vi började med att äta lunch som de lagat på trangiakök.

Sedan vidtog uppsättning av tältkåta och allt runt ikring detta. Middag bestående av korv med mos. Alla glada och nöjda. Sedan leeek. Och om då fröknar och magistrar (kan inte riktigt förlika mig vid att JAG är en sådan) är med på sardinburken så är lyckan gjord för dem.

Torka kläder, torka kläder, torka kläder. Jag drömmer om kläder på rad. Blöt snö och 9-10 åringar…Kan bara gå på ett vis. Jag liknade stugan vid en kinesisk tvättinrättning. Blöta kläder hängde överallt. Få se, årets tema: Torr och varm: Finns en del att jobba med, men så länge de inte går högstadiet så är de ursäktade.

Fick besök av dottern som stannade kvar över natten. Kväll vidtog och hur många skulle ligga ute i kåtan? Sju stycken visade det sig. Bl.a alla tjejer i klassen + en kille, jag och en kollega. 22.30 lights out.

Jag eldar. Hett som i H-vete. Nostalgitankar till punkt 49 i Boden (sorry brudar, killgrej) Kan inte kaminen + björkved som skulle kunna värma Barsebäck = högt K-värde. Men alla somnar till slut.

Petar in en pinne med jämna mellanrum. Sova? Glöm det. Jag och min kollega får vårt på det torra. Liggunderlag ska justeras, ont i armen, ungar som snurrar som propellrar…Iaf 06.20 revelj och frukost. Ingen får gå ut pga att de börjar ta slut på torra kläder.

Packning och till slut hemfärd. Väl tillbaka på skolan vid ca 12.30 så packades allt upp och avsluatdes med en liten fika och utvärdering.

Alla trötta men VÄLDIGT GLADA OCH NÖJDA!

JAG OCH MINA KOLLEGOR VILL TACKA ALLA FÖRÄLDRAR FÖR ER HJÄLP MED VED, SKJUTS OCH TRANSPORTER. UTAN ER HJÄLP SKULLE INTE DESSA ”FJÄLLVECKOR” KUNNA GENOMFÖRAS!

Med de erfarenheter som framförallt våra elever dragit så kan jag inte låta bli att slå ett slag för denna aktivitet. Den ger så mycket kunskap. Kanske inte det som visar sig i nationella prov utan i sådant som är kopplat till livet som sådant och att det ger en stabil grund att stå på. Att samarbeta och att visa solidaritet med varandra. Utan detta. Kaos! Efter en fjällvecka så växer självförtroendet och självkänslan med minst ett par tum på barnen.

Min övertygelse är att elever med positiva minnen från sin barndom och skoltid genererar positiva handlingar i vuxenlivet till gagn för hela hembygden. Vem vet? Kanske fostrar vi någon av morgondagens stora ledare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.