1:a maj

Igår var det traditionsenlig brasa uppe vid Bagarstugan i Saxnäs. Som vanligt en trevlig tillställning.

Idag ska jag gå mitt första 1:a maj-tåg och det ska bli spännande att se hur det är. Många förutfattade meningar har jag.

En heldag nere på Plass´n blir det i alla fall. För dem som missat den senaste politiska utvecklingen i Vilhelmina den senaste veckan så är det en ändring kl 13:00 där Lennart Holmlund inte kommer att tala. Det blir tal från en hel drös av våra lokala sossar. Kända som mindre kända. Nog så bra tycker jag.

Jag hoppas att du hänger med kära läsare. Det blir full rulle hela dagen med många aktiviteter uppe på Folkan.

Kan du inte vara med oss fysiskt på plats så kan du vara med oss i tanken!

Årets tema är: INGEN UNG UTAN JOBB! En jätteviktig vision som vi socialdemokrater kommer att jobba stenhårt för!

Jag måste nämna att vi i år gjort en egen 1:a maj-affisch (jättefin tycker jag) och konstnären bakom den är Gunilla Söder i Marsliden.

 

 

 

En kommentar

  1. Magnus Johansson (inläggsförfattare)

    Hemkommen sedan ett par timmar och jag är positivt överraskad.
    Det började med strul för egen del då jag glömt lotter hemma I Saxnäs. Men med hjälp av min kara brorson som körde och mötte mig i Strömnäs så löste det sig.
    Strax innan 12 drog så majtåget iväg. Jag hade fått äran att gå först med svenska fanan. Det visade sig bli ett tåg tillsammans med V och med ett hundratal deltagare. Inte dåligt. Jag får även tacka Fredrik & co. Det är tydligt att folk är less på er.
    Först Herr Eneröd i sin Van med Internationalen skrålandes ut ur högtalaren. Lät som från en stenkaka. Riktigt kul, men jag kommer antagligen att marschera lätt hörselskadad till den i natt.
    Tillbaka på Folkan där vi samlade fullt hus. Tal hölls av lokala förmågor och jag vill rikta ett speciellt tack till dessa. Inspirerande och med the grand old man Torsten Johansson med en ärlighet och klurighet som inte hade kunnat fås av något talarproffs.
    Lottdragningar och fika och Aja baja band. Barn med föräldrar, pensionärer, partifolk i en salig röra. Smörgåsarna tog slut och jag breddde mackor för brinnande livet. Vem hade kunnat ana denna anstormning?
    De två första delarna Nybyggarland visades kl 16:30 och lockade en skara tittare.
    I skrivandets stund väntar man på att öppna puben, men av den vet jag ingenting.
    En rolig dag går mot sitt slut!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.