Gott och blandat

* I veckan blev det klart med ett förslag från Socialdemokraterna och Vänstern i förtroendemannautredningen om hur det kommer att se ut i fullmäktige och nämnder  de kommande åren. Beslut tas längre fram i sommar och en mer utförlig redogörelse återkommer jag med.

* Det var Sossekaffe i Henriksfjäll och de uppgifter jag fått var att det var en trevlig tillställning. Bla. dryftade man den eviga sophanteringsfrågan och vad jag förstår så är en lösning på gång. Ska bli spännande att se då samma situation råder i vår dalgång med ”turistsopor”. Nästa möte blir uppe i Klimpfjäll. Datum och tid meddelas senare.

* Den moderata Lyckselekvinnan Björnsdotter – Rahm ondgjorde sig över bristen på besked i regeringsfrågan mellan sossar och ???. Jag tyckte att hon skulle fundera över Alliansen och SD? Det blev en mask som slingrar sig på en krok.

* Det sovande folket har blivit på tapeten där ”Vilhelminas sossar länkar till rasistisk film” enligt VK. Tyvärr har jag inte sett det hela och kan inte återge klippet och vad som är så hemskt. Om det är borttaget eller vad, har jag ingen aning om. Jag kan bara konstatera att VK varit snabba nu och man kan fundera varför? Jag har kritiserat dem tidigare i veckan ( http://blogg.vk.se/magnusjohansson/2014/04/27/vk-och-politisk-bevakning/ ) för deras sätt att bevaka politiken och detta gör mig än mer övertygad då det gäller VKs brist på objektivitet. Men i det här fallet kan jag låta udda vara jämnt. Det mesta av det här verkar handla om Reinfeldts egna syn på svensken och den är inte vacker. ”Svenskarna är mentalt handikappade och indoktrinerade att tro att politiker kan skapa och garantera välfärd”. Läs och döm själv. Det är er statsminister som skrivit det.

* På måndag infaller det årliga terrängkörningsförbudet vilket innebär att skotern inte får framföras på statlig mark. På väg ned till V-mina och 1:a maj i går satt jag och brorsan Mikael och resonerade om vårvintern och om hur bra samarbetet funkat med Vilhelmina södra sameby.

Våren kom ovanligt tidigt och med dem renarnas ankomst till fjället. Redan innan påsk fanns det mycket ren uppe på Gitsfjället men restriktionerna kom succesivt först efter påsk med förbudsområden, men öppna leder. Detta har gynnat oss alla uppe i fjället med besöksnäringen/turismen i området och jag hoppas att det funkat bra för samebyns medlemmar. Vad jag däremot funderar på är hur mattillgången för renarna är med tanke på snöläget inne i fjället?

* Att gå in på Vilhelminas VK-sida är bitvis deprimerande. Tom på ”applåden” dyker det upp gnäll med jämna mellanrum. Visst finns det saker som är åt ….. i vår kommun. Och visst kan man skylla på både politiker och tjänstemän, eller både och. MEN VAD HAR DU SOM ENSKILD MEDBORGARE FÖR ANSVAR?

Naturligtvis ska man kunna vara anonym, men med alla dessa anonyma insändare vet man varken ut eller in och hur många det är. Är det massivt? eller är det några gnällspikar hemma på kammarn? Lyft blicken och titta runt i din omvärld och gör något konstruktivt (att börja sätta ut sitt namn kan vara en början).

Källa:

http://www.vk.se/1184981/vilhelminas-sossar-lankar-till-rasistisk-film

http://sv.wikipedia.org/wiki/Det_sovande_folket

2 kommentarer

    • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

      Hej Monica!
      Jag vet inte vad som hände men din kommentar var tom på ord.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.