Partiledardebatten

Måste säga att det var en tråkig debatt. Men några axplock:

* En hånfull Annie Lööf anser att MP vill stoppa maskrosor i gevärspiporna. Ja tänk om fler ville göra det. Hellre maskrosor än kulor och krut.

* Alliansens slagord: Lovar allt till alla (Hm. Känner igen detta från en moderat riksdagskvinna från Lycksele.) Ska vi tro att det är årets slagdänga?

* Lövén pratar om ”mina vänner” Hi hi. Låter lite överdrivet.

* En lärare har fått en extra månadslön pga Alliansen enligt Björklund. Han vill få det att låta som en satsning på lärarna. Patetiskt.

* Jimmy löser allt med sänkt ”massinvandring”. Nog med ”högerpopulism”. Lövén satte ned foten mot Åkesson.

* Fredrik vill vara noga med att använda ordet ”fattig”. Ja med tanke på att fattigdomen ökat i Sverige så förstår jag att han inte vill prata om det.

* Enligt Björklund är allt bättre idag och räknar upp det ena efter det andra. Lever vi i olika länder?

* Inga skattesänkningar (för tillfället) enligt Fredrik. Alliansen, och enbart Alliansen tar ansvar för ekonomin. Få se? Visst lånade man till det sista jobbskatteavdraget?

* Fridolin tvålar till Hägglund och Björklund och deras ansvar (eller brist på)i varsina departement.

* Kvinnor tjänar i snitt 3,6 miljoner kr mindre än män under ett arbetsliv enligt Lövén. Nog är det väl själva f-n!

* Miljön. Fridolin bjöd med Åkesson och Björklund på uranresa till Putins Ryssland. Jag tror inte de kommer att resa :-).

* Enligt Lööf har vi 10 ggr fler vindsnurror än då Perssonregeringen satt och gör stor sak av det. Är det inte så att det brukar vara fler i slutet på en satsning än i början?

* Nuon – Ingen tar ansvar. Lööf plockar fram statistik på vindsnurror. Kanske var det så Maud gjorde då man köpte upp Nuon.

* Lövén tycker att Björklund ska ”skärpa till sig” (och kallade han honom för Dingo? Eller hörde jag fel). Men han drar ut på sitt resonemang och det blir seeegt. Sorry Stefan. Den här debatten gick inte hem hos mig.

* Jag kan tänka mig att från borgerligt håll så vill man peka på oenigheten i oppositionen, men Fridolin hade en poäng i att Alliansen är så eniga (vill ge sken av) att man kan fundera på om det spelar någon roll vilket parti man röstar på.

Vem vann? Fridolin är lite smårolig emmellanåt. Sjöstedt såg sur ut. Hägglund? Var han där? Han lär nog få ta för sig lite ifa KD ska vara kvar. Lööf. Jag vet inte. Hon känns inte trovärdig. Lövén seg. Måste komma till skott. Björklund stod där och ??. Fredrik. Statsmannen Fredrik. och sist Jimmy. Den raspiga skivan Jimmy.

Nä. Något bestående intryck blev det inte av detta.

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.