Manges lilla BLOGGSKOLA

Jag vet inte hur många av er som sitter och svär över datorn och hur dumt vissa saker/sidor är byggda. De som gjort dem verkar ha varit från en annan planet. Så kan iaf. jag känna det ibland. Sanningen är nog att de är från en annan generation och att datorn blivit en integrerad del av deras kropp.

De som tillverkar sidor/ program förutsätter att användarna är något så när på samma nivå som dem själva. Så är INTE fallet många gånger. Här pratar jag utifrån egen erfarenhet.

Nu har jag själv trillat i fällan då jag ett par gånger fått frågan om detta med kommentarer och gilla och hur det funkar och det trodde jag att alla visste. Det känns säkert löjligt för en del, men tydligen inte för alla.

Manges LILLA bloggskola:

Moderator – Är i detta fallet jag som bloggare. Envåldshärskare över innehållet på bloggen men även ansvarig ifa. det blir knas. Allt som skrivs av mig är MINA PERSONLIGA uppfattningar men där jag hänvisar åt alla möjliga håll. Jag försöker i möjligaste mån källhänvisa (till skillnad gentemot vissa andra kustnära kommunalråd) men ibland slinker det nog med något annat (likt något kustnära kommunalråd).

Kommentarer – Ja tack! Du som läsare skriver vad du vill men jag som moderator avgör vad som ska läggas ut på bloggen. Jag ser gärna att tonen ligger på en bra nivå. Jag som moderator ser ditt IP.nummer (din dators ”address” i form av ett nummer som inte säger mig någonting) men inget mer.

Jag har hört att det är lite olika med kommentarer beroende på bloggare. Om/Hur/vad de lägger ut. Men så här resonerar jag:

Jag lägger ut ALLT oavsett om jag håller med eller inte. En del kommenterar jag, en del inte . Vissa kommentarer talar för sig själva (urbota dumt / väldigt klokt) och bemöts sålunda utan kommentar.

Sådant som jag anser/tror kan innebära lagbrott lägger jag inte ut. Isf. kommer jag att skriva/kommentera det (har som tur är i dagsläget inte haft något sådant. Men jag är nog inte så kontroversiell så knäppgökarna håller till på andra sidor).

Gilla(knappen) – Ja gillar du det som skrivs kan du göra så. Tryck på knappen.  Inget IP-nummer kommer upp här utan man kan vara helt anonym. Man kan bara ”gilla” en gång/dator, smartphone/surfplatta.

Jag försöker lägga ut svar så snabbt det går, men kära läsare. Ibland finns det annat som är viktigare :-).

Märkvärdigare än så är det inte.

Solen lyser men det är kallt på nätterna,  -6,5 grader imorse så det händer inte så mycket med snön.

Ha det gott!

 

 

3 kommentarer

  1. €dor

    Det här var ett ganska grovt övertramp i demokratifrågor. Anmälan väntar 🙂

    Kört hårt. Hej!

    • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

      Hej Edor!
      Ja visst är det de.
      Jag har full förståelse för att detta kan verka lite banalt, men under min korta tid som ”bloggare” så har jag stött på iaf tre st som frågat mig hur det fungerar. Alla tre har varit pensionärer så det kanske är en generationsfråga. Tydligen sitter det fler än bakkepsvända, nedhasbyxade ungdomar framför skärmen, men nu har jag dragit mitt strå till komvuxstacken. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.