Helgens bravader

Hemkommen från Stockholm så finns det en hel del att fundera över.

Att vara en av nästan 52 000? (51 863 för att vara exakt) pers som ser en konsert känns mäktigt och att jag fick göra det med en god vän och mina (och hans) barn känns trevligt. Att det sedan är så pass lugnt trots ölen som flödar över alla bräddar på festivalområdet är imponerande. Jag pratade med en tjej som tydligen var festivalnörd och hon påstod att hårdrockare var lugnt folk som aldrig ställde till med bråk. Och något bråk såg då inte jag till under kvällen. Bara glada ansikten.

Vi flög från Umeå och det skilde nästan 3000 kr mot att flyga från V-mina. Jag träffade en kompis från Lycksele som kommit via Umeå och Bromma och hade samma tankar. Tydligen var planet från Lycksele halvfullt. Huruvida det är sant vet jag ej. Men som de flesta är jag min plånbok närmast. Om det skulle det skilja en tusenlapp så ok. Men tre är för mycket.

På tunnelbanan träffade vi Stockholmsungdomar som nyss varit till Lycksele och ett av deras bestående minnen var de dåliga vägarna där det studsade alldeles förfärligt (han måttade en halvmeter med armarna). Tom ungdomar från Stockholm reagerar på våra vägar. Hm??

Apropå tunnelbana: Jag måste säga att det är ett välorganiserat när man ska åka tunnelbana med skyltar som tom en fjällbo kan följa utan problem. Och går stup i kvarten gör de. Jag kom på mig själv med att börja stressa och svära för att jag inte hann, och det visade att vi fick vänta 10 min extra. HA ha! Missar man bussen här så får man vänta till nästa dag.

Vi köpte att 72-timmars SL-kort. 510 kr för mig och barnen. Välinvesterade pengar. Åk tunnelbana, buss och djurgårdsfärja hur mycket du vill i 72 timmar. En enkel resa med bussen ned till V-mina går väl på en sisådär 125 pix.

Var på Grönan med barnen på lördag och då bland småbarnsföräldrar började Meshuggah lira. Ett Umeband som gjort sig kända ute i världen, men vad jag förstår inte är lika kända i Sverige. Duktiga musiker men sångaren låter som ett gurgel + brönnälg. Jag håller mig till Metallica.

Det tar lika lång tid för mig från Saxnäs – Umeå som Umeå – Stockholm ute vid hotellet i Skärholmen. Jag säger som min gamle sergeant: Stockholm är nog bra, men det ligger ju så ocentralt.

Kommer hem till solen och det börjar vara grönt i sköna Saxnäs. Stockholm är en fantastisk stad, men borta bra….

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.