Sista skolveckan

Efter att ha varit i Strömsund (Råneå) sedan i onsdags så är jag nu helt slut på. Jag och några kollegor har läst en högskolekurs, Äventyrspedagogik på distans mot Luleå universitet, Ltu.

Nu hade vi avslutning där vi varit runt i skogen i värmen och gjort övningar via sagor och äventyr. Tanken är att få fram det lustfyllda lärandet hos barnen och där MYCKET utgår från värdegrunden som vi använder oss av i skolan. Samarbete och gemenskap är några nyckelord som är viktiga. Från Saxnäs har vi till en början skrivit ihop två arbeten. Nu ska vi bara få smälta allt detta vi gått igenom.

Jag kan rekommendera kursen men tyvärr är det för få sökande så det kommer inte att gå någon ny kurs i norr till hösten. Däremot i söder men det är inte lika intressant för oss i Vilhelmina. Det är nog långt att frakta rö**n upp till Råneå (Ca 50 mil). Nåväl. Nu är de sista arbetena inlämnade och vi väntar på att förhoppningsvis få godkänt. Sedan kan sex  pedagoger på Saxnäs skola kalla sig Äventyrspedagoger. En satsning för framtiden.

Imorgon ska jag ut med min klass för en dag ute i det fria där vi ska prata stenar, geologi och forntid. Spännande.

Stora delar av en tuff skara högstadieelever ska ut och bestiga ett antal fjälltoppar i Marsfjällen med en övernattning. Detta som en del i deras elevens val. Jag önskar dem lycka till och att de ska få bra väder.

Onsdag den traditionsenliga brännbollen för en avslutning på torsdag.

Städning och åter städning står även på schemat.

Fredag har jag och en förälder till lovat bort oss till klass 9 och deras klassresa över till Norge. Vi ska ha hur kul som helst och förhoppningen är en havsfisketur på lördag.

Som ni hör. En fullspäckad vecka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.