Knack knack?

Vem där?

Måhända en valfiskare?

Härom veckan gick jag med i NIX-moderat för att slippa moderater som knackar dörr för att värva mig. Inte för att de har något för det men jag tycker inte om detta fenomen. För mig är detta en amerikanisering av valrörelsen som tillsammans med telefonuppringning inte ligger i linje med vad jag gillar. Jag vet inte om jag är fjaskig, men det känns som att det är bättre att väljarna får ”komma till mig” än tvärtom. Fattas snart bara att vi har massmöten med hysteriskt skrikande, flaggviftande valarbetare.

Men moderaterna är inte ensamma om detta och ikväll var mitt egna parti ute och knackade dörr nere på Vilhelmina. Och även om jag inte gillar detta så jobbade jag och fick snålt om tid, men det kunde ha varit mig du fått som påknackare. För hur det nu än är så kan inte jag frånta mig ansvar i valarbetet bara för att jag inte gillar saker och ting. Ingen kan tvinga mig, och ibland är det bara att ”gilla läget”.

Jag hoppas dock att det blir trevliga samtal och att det kan ge en vilsen väljare mer kött på benen inför kommande val och att ALLA som är ute och knackar på visar respekt mot folk. Jag känns inte orolig för detta i Vilhelmina, men sådana här saker brukar ha en tendens att locka fram det sämsta då det ska tävlas om väljarnas gunst.

Nu har vi sommar i Saxnäs och det finns ingen risk för att vi inte ska få ha lövruskor och blommor till avslutningen (En del år har vaktis få ta in björkarna i pannrummet för att ”töa” upp dem och slå ut till avslutningen).

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.