Surrealism och plundrare i fjällvärlden

Ja kära läsare. Så här såg det ut igår när jag var uppe i Stekenjokk och gränsen mot Jämtland. Sverige är ett märkligt land, och vi i norr kan vi också. For sent på e.m iklädd t-shirt och fillingar innanför skinnstället och drygt 6 mil senare så var det vinter igen? med sol, värme och en helt enastående natur.

DSC_0865 DSC_0867

 

Väl framme mötte jag en kvinnlig polis från Östersund som nu är stationerad där uppe under en lång period framöver. Jag stannade och pratade med henne en stund.

För ett par år sedan avslöjades en äggplundrarliga här uppe, men som åkte dit och blev dömda för det. Nu råder det beträdandeförbud under häckningsperioden på Jämtlandssidan (inte Västerbotten) vilket innebär att det endast är tillåtet att vara på asfalten. Allt bredvid är vid vite förbjudet och nu patrulleras området av polis och naturbevakare. Huruvida det är välinvesterade pengar eller inte vet jag inte. Känns märkligt att lägga ned så mycket pengar på detta, men vad säger du kära läsare?

Att ägg från vissa fåglar är en lukrativ marknad vet jag, och det omsätts mycket pengar i denna ljusskygga bransch, och jag blir brydd på folk som sysslar med detta. Både som boplundrare, men även som samlare.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.