Skrota Fas 3, fattigdom och Asen?

Har varit ute i fjället med mina barn och legat ute en natt, och bloggen får vila. Men det verkar snurra på.

* Annie vill skrota Fas 3, avskaffa arbetsförmedlingen och att de arbetslösa ska få en ”jobbfixarpeng”. Inga mer konstgjorda jobb skriver hon!

Vad nu då? Vill hon inte att de ska måla stolar något mer? AF-personalen får börja kalla sig ”Jobbcoacher” så blir det säkert bättre.

* SD använder sig av en ”vandelsförsäkran” där man på heder och samvete skriver på om man INTE har ett brottsligt förflutet. Michael Rosenberg med ett digert brottsregister skrev på och Björn Söder SD,s partisekreterare godkände ÄVEN fast hans visst om detta förflutna med kommentaren: ”Man behöver inte berätta allt för alla.”

Undrar hur detta beteende hade tagits emot om det varit något av de etablerade partierna som gjort på detta vis?

* Hörde i morgon-tv, en bit av  Göran Hägglunds anförande i Almedalen och hans liknelser med trädgårdar då det gäller oppositionen. Han avslutade med att fråga publiken om de ville ha tillväxt eller missväxt i ekonomin?

Jag har förstått att karln har humor, och av det jag såg så blev jag mer impad av hans humor än av hans politik. Har han inte mer att komma med så förstår jag att KD hänger på gärdsgårn.

* Apropå KD: I veckan läste jag Kristdemokratens Anders Sellströms blogg där han applåderade Alliansens insatser och deras kamp mot fattigdomen som han påstår att de halverat. Mycket möjligt, men det fanns inga referenser så det är svårt att kontrollera. Dock:

Jag la in en kommentar om hur det kan komma sig att ca 232 000 ??? barn i Sverige ses som fattiga enligt Rädda barnen. Han verkar inte idas svara. Det tycker jag är dåligt.

* I veckan lanserades ”Valfieappen” men som blev kapad och nu strömmar det in bidrag som kanske inte faller Fredrik & co. i smaken.

* Veckans roligaste: Den nya flaggan som alliansen lanserade. Men med ett veck på flaggan så försvann ”LLIAN” i ”Alliansen” och istället blev de presenterade som Asen. :-).

 

Kupp eller miss? Humor på hög nivå iaf tycker jag. Hi hi!

Avslutningsvis: Kultsjön har utsetts till ”naturpärla” i en omröstning.

Ingen nyhet för oss som bor här uppe i Kultsjödalen, men nu vet ni!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.