Spännande ikväll…

Ikväll ska företrädare från Vilhelminas olika partier träffas, sondera och lyssna in inför framtiden, och nu blir det intressant att se vilka som är mogna att axla ansvaret och inleda samarbeten för den kommande mandatperioden.

På söndag ska vi Socialdemokrater ha representantskapsmöte och då lär det det dryftas flitigt om det dåliga valresultatet i kommunen, vad det beror på och hur vi ska möta framtiden på bästa sätt.

Kul och spännande tycker jag.

Idag var jag nere på sista nämndsmöte för sociala och det blev en lång dag. Mötet avslutades med att ordf. Annika tackade alla ledamöter och vi alla tackade varandra för denna period (jag skriver vi fast jag varit med så lite länge :-)).

För det mesta har vi varit ense, men inte alltid, men med respekt för varandra. Något att komma ihåg inför framtiden anser jag.

I morse var jag tvungen att stanna bilen utanför byn och knäppa ett kort med telefonen på den underbara höstsoluppgången.

Det är rasande vackert nu med mycket löv i höstens alla färger. Har du tid så kom upp till oss!

DSC_1423

4 kommentarer

 1. Hobby Writer

  Det är bra du håller oss (mig och andra liknande) uppdaterad. Tänk vad fint nu med Internet då vi kan få dagsfärsk (minutfärsk) info direkt hem till skrivbordet eller datorn. På det viset välkomnar jag den nya tekniken plus mycket annat den är bra till.

  Du säger valet gick dåligt, ja men dryga 37% är väl inte illa. Kanske tiden håller på bli förbi då partier når 50%. Åseles sossar tappade 50% till 22. D-tea tror jag det gick dåligt för också. Ibland kan det vara bra och bli tryckta tillbaka lite. Stridsviljan eller kämpatakterna kanske då sätts på prov 🙂

  Det är ju trots allt bara 100% man delar på. Inom riksdagen är det åtta partier (tror jag, jag har tappat räkningen) vad blir det 100/8, 12,5 %. Gamla tidens 5 partier med enstaka upp mot 50% är förmodligen förbi.

  • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

   Hej Edor!
   Ja visst är tekniken fantastisk ibland.
   Jag håller med dig och visst är väl 37 % en hel del. Att som förra valet ligga på 54-55 % var nog en engångsföreteelse ??
   Jag såg att det nu är färdigräknat med förtidsröster, men att resultatet fortfarande är preliminärt ( http://www.val.se/val/val2014/prelresultat/K/kommun/24/62/index.html).
   Om jag nu förstått det hela rätt så gäller denna mandatfördelning och det ger ju onekligen bränsle till en del spekulationer om kommande konstellationer i fullmäktige och nämnder.

   • Hobby Writer

    Det verkar jämt beroende hur man räknar. Ja inte behöver man läsa Agata Christie för att uppnå lite spänning, både inom kommunen och regeringsbildningen. Hoppas bara att det blir ett konstruktivt arbete oavsett hur det kommer se ut och att det jobbas för kommunens bästa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.