It takes two to tango eller Vem vill dansa med vem?

Det blev märkligt tyst på politikerbloggarna efter valet. Men på ”tyck till” börjar det raspa igång igen. Nu med adress till PA och ”man ska inte svika väljarna” och hot om att inte rösta på PA nästa gång om man samarbetar med sossarna.

Måhända det är signaturerna som var ”besvikna sossar” etc, som strax före valet kraxade, men nu med ny adress till PA?

Vad korparna inte verkar ta med i beräkningen är att årets valresultat inte liknar något tidigare, och att ska vi få ett styre som liknar något i Vilhelmina så är det samarbete som gäller annars rasar det hela som ett korthus.

Annika Andersson är i alla fall besviken att inte hon får dansa med PA (iaf så här till en början) men jag undrar hur hon tänkt sig ett samarbete med PA? Hon menar att Centern är det näst största partiet i Vilhelmina. Och vad hjälper det? Om man fått ETT mandat till kanske, men inte som läget är nu.

Såvida man inte får med sig V blir mandatfördelningen jämnt skägg om PA går ihop med den krakelerade Alliansen (Fp miste sitt mandat och återfinns numera inte i Vilhelminas kommunfullmäktige). Då måste man ta in SD i egenskap av vågmästare för att få vågskålen att tippa över. *

Är det så Centern vill ta makten i Vilhelmina? Vad sa man från Centern om samarbete med SD innan valet? Är det dags att ifrågasätta Centerns inställning till SD? Men läser man VK så är PA glasklar i sin inställning till samarbete med SD och man samtalar med ALLA utom SD.

Men sedan har vi ju Vänsterpartiet? Var finns dom i detta drama? De har ju onekligen en hel del att säga till om i detta läge. De kanske dyker upp som gubben i lådan och överraskar med en twist?

I stället för att bete sig som en panelhöna kanske Centern och Annika A skulle gå och bjuda upp Sossarna? Men den dansen känns avlägsen…

Till korparna på Tyck till skulle jag vilja säga: Jag tror att representanterna för PA gör det som de anser vara rätt för sitt parti och sina väljare. Jag tror knappast att de lägger sig platt på backen i sina förhandlingar.

Än hur man vrider och vänder på detta pussel så kommer jag fram till en och samma sak:

Ska det bli något av detta så behövs det att alla bjuder till för att kunna bjuda upp om det ska bli förändringar i Vilhelminas framtida politik.

Vem som dansar med vem? Ja vad vet jag?

Men i slutändan tror jag att det blir bra.

* Än så länge är röstsiffrorna preliminära, men vad jag förstår så ska det mycket till för att de ska ändras.

 

 

En kommentar

  1. Magnus Johansson (inläggsförfattare)

    Och nu verkar Maria Kristoffersson bjuda upp SD till dans.
    Få se…? Var det inte hon som ”klev ned” för att släppa fram nya krafter inom Centern…?
    Spänningen är ooolidlig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.