Marsfjäll i fokus

Vi lämnar politiken för ett ögonblick och koncentrerar oss på vår kära dalgång.

SIBF, Saxnäs Idrotts och BygdeFörening har kommit med ett ”blad” om vad som hänt/kommer att hända kring Saxnäs och detta vill jag naturligtvis hjälpa till att sprida till alla som har intressen i vår kära dalgång, Kultsjödalen.

Varsågod, Klicka på länken:

marsfjallifokus

Ha det gott kära läsare!

2 kommentarer

 1. Östen Stenlund

  Det är inspirerande och bra att få läsa där byar tar tag i saker och ting som bör göras. Jag dristar mig till att komma med ett förslag som troligen ligger i byars intressen med era ambitioner.

  Det är, som vi vet har kommunen köpt in mantalsatta fastigheter i flera byar och dessa ger avkastning från allmänning och fiskeområden. Dessa pengar går in i komunkassan, men de borde gå tillbaka i någon form till närområdet enligt min uppfattning. Min tanke är att kommunen köper familjekort för fiske till familjer som är fast boende i respektive by. Dessa familjer deltar i samhällets verksamheter så väl som vi alla andra.

  Föreningarna som eran, borde vara lämpliga att ta upp det med kommunen.

  • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

   Hej Östen!
   Jag vet att frågan om att familjer boendes (skrivna) i området ska få fiska i Kultsjön (ej med nät) har diskuterats, men än så länge tror jag inget konkret förslag lagts i de föreningar som blir berörda (samfällighet och fiskvårdsområde). Än mindre något beslut.
   Ha det gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.