Sökes: Tokstollar

Finnes: Liten fjällby i södra Lappland, Vilhelmina kommun.

Är du less på storstadens stress och jäkt? Sitter du på pendeln eller i bilköer stora delar av din vakna tid? Ständigt på väg mellan jobb, förskola och hockeyträningar? Har du huslån som äter upp dina surt förvärvade slantar? Vill du göra annat än att jaga storstadsdrömmen?

Vill du att dina barn ska uppleva natur med fjäll inpå knuten. Kan du jobba med vad som helst? Kanske är du mångsysslare / entreprenör / Företagare? I Saxnäs växer jobben inte på träd, men vi är beredda att ställa upp och hjälpa dig så gott vi kan. I byn finns ett gediget kunnande inom olika branscher. Senaste månaderna har flera familjer flyttat hit, men vi utestänger ingen och du är mer än välkommen hit!

SAXNÄS – SVERIGES VACKRASTE FJÄLLBY MED DE STORA MÖJLIGHETERNA!

Med 10 mil från närmsta tätort (Vilhelmina) kan du vara säker på att få vara dig själv. Byn har förskola och skola (F-9) med engagerad personal inom promenadavstånd. Skolans motto är: ”Natur och kultur med ett lokalhistoriskt perspektiv” och har en utbredd lägerverksamhet där barnen får börja vara ute i skog, mark och fjäll från förskoleåldern till de avancerade fjällveckorna i högstadiet. Du och dina barn kommer att älska det!

Vidare:

En affär med div. servicemöjligheter; apotek, bolag, tips står beredd för dig och din familj.

Ett utvecklat föreningsliv med en aktiv bygdeförening. Skoterleder av världsklass. Slalombackar inom tre mil. Miltals av skidspår och vandringsleder.

Kubikvis av Jakt/Fiske och friluftsliv i världsklass.

Två hotell med lysande framtidsutsikter i byns hjärta.

Distriktsmottagning med distriktssköterska.

Äldreboende med servicehus för svärmor och svärfar.

Behöver du koppla upp dig har Vilhelmina kommun och Saxnäs ett av Sveriges bäst utbyggda bredbandsnät och världen ligger framför dig?

Det senaste åren har ett nytt tomtområde öppnats upp vilket bidragit till en begynnande husmarknad, men för den som vill bygga eget finns 66 tomter till försäljning.

Ren natur med dricksvatten direkt från Kultsjöns klara vatten. Inga tillsatser ingår.

Behöver man mer?

Vi som bor här I Saxnäs och Kultsjödalen är inte riktigt kloka, för vi slåss med näbbar och klor för att kunna stanna kvar och finna en framtid här för oss och våra barn. Vi har slagits mot urbaniseringen sedan 70-talet men ger aldrig upp. Någon gång ska pendeln svänga över och folk kommer att inse vilka ekorrhjul de befinner sig i, och att alla inte kan bo i städerna och kusten. Vi måste engagera oss i allt från skola, sjukvård och omsorg men det stärker bara vår tro på en framtid och på vår gemenskap. Bli en tokstolle med oss!

LÅT PENDELN SVÄNGA ÖVER. VÅGA VARA ANNORLUNDA!

VÄLKOMMEN TILL SAXNÄS!

3 kommentarer

  • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

   Hej Christine!
   Jag tackar för det, men det finns säkert mer hugade spekulanter på ”den” posten.
   Men det är roligt att se att den verkar spridas med vinden och vem vet. Kanske någon ”trött stassbo” med familj får ett infall att försöka sig på att bli fjällbo.
   Ha det gott!
   /Magnus

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.