Pizza, Geopark, Hot Spot & Rävlyan

Ikväll tog jag dotra och käkade pizza på Lodgen där SIBF, Saxnäs Idrotts och BygdeFörening hade medlemsmöte. En välbesökt tillställning med god samvaro med en del punkter på dagordningen.

* Info om ev. inrättande av en Geopark  i Kultsjödalen- Vår fina dalgång har under årens lopp blivit utforskad av stenknackare och kartlagd in i minsta gråsten och nu jobbar krafter inom bygdeföreningen för att starta upp ett Geoparksprojekt som en del av en hållbar turism som vårt område skulle kunna leva av. Detta är ett spännande område och vad det kan generera för dalgången återstår att se.

* Info om ev. inrättande av sk. Hot Spot i Saxnäs – Vad jag förstår finns planer på att bygga upp en sk. Hot Spot kring Saxnäs via ett projekt. Tanken är att ett antal routrar (10 vad jag förstår) sätts upp i närområdet där du som turist får tillgång till ett WIFI-nätverk där du kan se vad som erbjuds och framförallt kan betala för dig. Det kan vara fiske/jaktkort, ledbevis, spårbevis, you name it…. Erbjudanden från de lokala företagen finns med och du som gäst i vår dalgång får tillgång till det senaste. Oxå det mycket spännande. Det brinner i knutarna då man vill sätta upp hårdvaran innan Kung Bore kommer på besök.

* Rävlyan – Nu är samverkan förskola – skola mer eller mindre avslutad och kommunen står med lokalen i sitt bestånd. Vad tycker vi i området att man ska göra med den från kommunens sida? För kommunen är det frågan om att bli av med en driftskostnad och frågan är om det går att göra något samhällsnyttigt med den? Frågan dryftades livligt och från byns sida är man rörande överens om en långsiktig lösning och angelägen att lokalen används för att utveckla byn och närområdet.

Jag sa tack för god pizza och samvaro och begav mig till Grytsjö och hämtade ett nyslaktat lamm. Ekologiskt och närproducerat. Precis som det ska vara!

 

 

 

 

En kommentar

  1. Camilla Stenlund

    Kalas att du uppdaterar med vad som händer!
    Vi glömde ju att säga att medlemsmiddagen kan ses som en start för våra två arbetsgrupper för sysselsättning och bostäder/familj… iom att rävlyan kan ses som ett projekt för båda…

    Vi har också inhandlat lamm från Grytsjö. Vi får byta recept 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.