Snö, Invigning av skola i Saxnäs , TT och PA

Det är en märklig dalgång vi bor i; Kultsjödalen. I väster & Klimpfjäll är det ”jussepass” vitt på backen enligt mina bekanta medans vi i Saxnäs nu innehar ett 20 cm snötäcke. Vi har vinter och det gick snabbt! Ingen kyla och tjäle och vad månde det bli av detta?

Igår hade vi ”nyinvigning” av skolan/förskolan i Saxnäs och det blev en tillställning präglad av många omplaneringar och strömavbrott. Kontentan blev dock med ett stukat program, men vad jag kunde förstå lyckat av de som tagit sig till skolan i snömoset. Barnen var helnöjda ( och det är ju faktiskt det viktigaste).

Det händer en del nu i vår kommun och vi har en ”ny” majoritet, omstridd av en del. Debatten går het på TT-Vilhelmina (Tyck Till på Vilhelmina) och för en gång skull så är det inte vi Socialdemokrater som direkt är de som ifrågasätts i TT. Det intressanta nu, är att det är betydligt fler namn än normalt i debatten än innan valet.  Men fortfarande kraxar anonyma korpar åt alla håll. Jag hyllar ALLA som visar kurage och skriver ut sitt namn och visar att de vågar stå för sin åsikt. Insändarna får en helt annan tyngd med namn än de alla allmänna floskler som skrivs av Kalle Kula & Co.

Jag väntar med spänning på del två i Tommy Strelings krönika om PA och turbulensen kring partiet. En kommentar lär komma från mig, men jag väntar på del två innan jag ger mig in i leken (om jag ska göra det?).

Jag hoppas (och tror) att allmogen inser att det inte är skadligt med att debattera de olika frågor som uppstår i vår kommun och att det hör till spelet, och att det råder olika åsikter i olika frågor. Men vad som för mig ÄR ABSOLUT VIKTIGT ÄR ATT OAVSETT ÅSIKTER HA EN RESPEKT FÖR VARANDRA och bemöta varandra som man själv vill bli bemött. Och visst. Det kan bli saker sagda i stridens hetta, men vem är felfri? Jag är det definitivt inte.

I morgon ska jag ut och lägga nät igen och nu är ”strännren vit” och det är ett gotecken för god fångst av fisk. LäääääNgtar!

Låt mig bjuda på en dagsfärsk bild från Saxnäs:

Så såg det ut i morse.

Ha det gott!

 

 

2 kommentarer

    • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

      Hej Göran!
      Jag skulle till att prova svara via telefonen och då fippla jag bort din kommentar och jag trodde den försvann ut i cyberrymden, men den gick tydligen att återställa.
      Alltid lär man sig något.
      Tack iaf. Ha det gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.