Smått och gott ur vardagen

* Nu finns det skidspår att åka på i Saxnäs. Innan den blöta snön och regnet trampade man både elljusspår och delar av Satsfjällsvägen upp till ”sommarparkeringen” och än fast det varit varmgrader så ligger spåren kvar.

* Ikväll satt vi ett antal ur S-föreningen i Kultsjödalen och dryftade vad som är på gång och hur vi ska tackla framtiden. Trevligt att träffa andra från dalgången och utbyta lite tankar med. Själv sitter jag och skriver på ett par motioner till kommande distriktskongress.

* Jag vill inte gå händelserna i förväg då det gäller den kommande kommunala budgeten, och vad jag förstår har man varit på sina olika ”kammare” och funderat på vad komma skall, och inget är klart men…

Det skrivs en hel del negativt om det budgetarbete som försiggår bland majoriteten och några av oppositionspartierna.  Som motvikt till det negativa skrivandet skulle jag villa framhålla dem som vill försöka ge detta en chans och försöka få ihop en budget. Det skrivs bl.a om väljarnas dom och jag tror att man ska vara försiktig i detta fallet. Väljarna är inte dumma och jag tror att om de ser att partier och personer kan samarbeta trots historiska meningsskiljaktigheter så lär resultatet bli därefter. Till gagn för dem som deltar i det arbetet iaf.

* Rykten gör gällande att det blivit en ny ägare till hotellet och backarna i Klimpfjäll. Huruvida detta stämmer vet jag inte men jag har hört det från två olika håll så jag hoppas att det blivit av då detta har blivit en långbänk och dragit ut på tiden då anläggningen varit ute till försäljning under ett tag. Vad det månde bli? Vi får se. Mer lär komma men det är glada miner jag sett hittills…

* Novemberlovet har börjat för eleverna, men själv var jag nere på Folkan för en halvdag med både föreläsning och kollegiala diskussioner då det gäller formativ bedömning (bedömning för lärande). Speciellt diskussionen blev riktigt bra och jobbar man som jag på en liten skola är det mycket värt att få höra hur andra jobbar med undervisningen.

+ 2 grader ikväll och ska du ut på våra vägar så ta det lugnt (i morse var det snorhalt mellan Saxnäs och Stalon).

 

*

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.