Gott och blandat i den politiska påsen.

Oppositionen anser att man haft för bråttom då det gäller erkännande av Palestinska staten. Ja jösses. För bråttom??? Man kritiserade även sossarna då det gällde fördömandet av apartheidsystemet i Sydafrika. Men det är nog glömt nu.

Bland borgerliga företrädare florerar en hopklippt film från youtube med en osäker statsminister och domarna är hårda om att han borde bete sig mer statsmannamässig. Jag ska inte påstå att jag direkt minns hur Reinfeldt betedde sig hösten 2006, men han kände sig nog ganska ny och liten i kläderna efter ”statsmannen” Persson.

Romson använder förbjudna bottenfärger och SÄPO stoppar en blivande MP-tjänsteman som beställt svamp. Leva som man lär?

Opinionssiffrorna ser för eländiga ut och folk har inget förtroende för Lövéns regingsbygge. Jag vet inte riktigt vad folk hade förväntat sig efter en dryg månad att han skulle ha uträttat.

Regeringen går mot ett första nederlag då det gäller att begränsa vinster i välfärden då SD deklarerar att de gör samma bedömning som Alliansen. Sjöstedt tycker att SD visar sin högerpolitik. Och vad nytt? SD har röstat 9 av 10 gånger med Alliansen så det känns som gammal skåpmat (och med tanke på att var 9:e moderat röstade på SD i år så känns det inte speciellt förvånande). SD vill många gånger framhäva sig som ett ”arbetarparti” (liksom återigen Moderaterna) och…. Ja vad ska man säga?

Bryt blockpolitiken Lövén, skriker Feldt och Malm och resten av svenska befolkningen. Ja ska han göra det ensam?

Kanske Batra är mer resonlig än Lööf och Björklund. Fast det verkar även gå tungt för Björklund om man ska tro skriverierna.

Enligt AB så är SD inte främmande för  att fälla regeringen. Själv är jag kluven i frågan. Jag tror på ett bättre resultat för S vid ett nyval så…

Mellanårsval i världens största demokrati? Med en röstdeltagande på ca 40 % och där större delen är vit medelklass så tvekade tom statsvetaren Sören Holmberg om det kan kallas demokratiska val. Och detta är landet med världens största krigsmakt med kärnvapen vi pratar om. Hm? Det är nog inte bara Putin som har problem med demokratin.

Och hur går det i Vilhelmina och budgeten då? Ja det var KS au igår, men jag har inget hört därifrån.

I morse kallt med – 13 men strålande klart.

3 kommentarer

  1. Göran Jonzon

    Hej Magnus !
    En god princip för ledamöterna i olika styrelser och nänder kan nog vara att man inte offentliggör vad som sker under pågående förhandlingar.
    En annan lika god princip är att respektera protokolljusteringar. Det betyder att man inte går ut till allmänheten med uppgifter från ett ojusterat protokoll.
    Att hålla sina partimedlemmar informerade är däremot en skyldighet för en förtroendevald.
    Så om du ansluter dig till vår vinnarkrets och blir medlem i KD så ska du finna vilken varm och informativ miljö du hamnat i !
    Jag skulle vara den första att välkomna dig, men jag skulle nog få skynda mig innan andra f.d. socialdemokrater skulle omfamna dig.
    Min tolkning är att det helt och hållet beror på det förtroende man får för dig.
    Skarp i analysen med respekt i ordvalet.
    En trevlig person att resonera med.

    • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

      Hej Göran!
      Ja det låter trevligt.
      Men än så länge har jag inte haft någon informationsbrist bland min partikamrater och jag känner mig även välkommen inom Vilhelminasossarna.
      Ha en god kväll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.