Sossepolitiken idag

3 kommentarer

 1. Göran Jonzon

  Hur ska den som inte har konkurrenskraftig kompetens kunna slå sig in på arbetsmarknaden om denne inte får lägga sig lägre timkostnadsmässigt ?
  Ta exemplet att du blivit arbetslös från bilmekanikeryrket du haft, men att du tränat rätt mycket med snickeri och byggnationer under fritiden och blivit så pass duktig att du vill försöka dig på att bli din egen som byggare. Du tänker att du har ungefär 75% kapacitet jämfört med an proffessionell byggnadsarbetare, så du ”dumpar” timpriset till 75%.
  Är det då bättre att du går in på A-kassans stämplingsperiod än att du kan börja konkurrera in dig på en bransch där du kan försörja dig själv?
  Eller att du erbjuds arbete hos en kompis som redan har en byggfirma, men att du givetvis inte kan få full tidlön förrän du blivit upptränad.
  Är det då bättre att du ska gå på A-kasseersättning ?
  Jag förstår inte hur ni tänker ?

  • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

   Hej Göran!

   Jag vet inte om du läst dåligt eller missförstått.
   Denna utredning syftar till att få till rättvisare förhållanden då det gäller lönedumpning från utländsk arbetskraft.

   Ett exempel är alla de lastbilschaufförer som kör runt i vårt avlånga land till löner som är långt under våra svenska och som håller på att knäcka den svenska åkerinäringen.

   Det ska råda lika villkor för dem som räknar på jobb i Sverige. Dumpade löner ska inte vara ett sätt att tillskansa sig upphandlingar och kontrakt.

   Du kan läsa mer här:http://www.dn.se/debatt/stoppa-social-dumpning-i-offentliga-upphandlingar/

 2. [email protected]

  Hej på ju allihop! Je ha vöre i branch´n nu i snart 200 år och in´t vare bättre föör. Men som n´Göran seg, dä klart dä måst ju vara en balansgång. Men no tyck je om man titt på anne lännren vi ha é bra i Sverige. Tro ji varkligen vi ske gå tellbaka tell tiin ve lönedumpninga? Men en balansgång? Ja!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.