Smått och gott och blandat

Jag har varit lite lat att skriva, men nu kör jag på.

* Jag manifesterade med miljoner människor med ”Je suis Charlie” då jag tycker att det är viktigt. Jag är av den åsikten att jag ska kunna skriva/parodiera/avbilda vad som helst. Men sedan hur det uppfattas eller reageras på det kan jag inte styra. Det kan vara plumpt/olämpligt/oförskämt etc. Men jag anser att det inte går att sätta en gräns utan att vi då kommer in i en konstig debatt på vad som är lämpligt eller ej. Det som uppfattas som kul för en del, är plumpt för andra. Men sticker man ut huvudet så får man stå till svars för sig. Dagligdags läser/skriver vi på bloggar och kan göra det relativt fritt utan repressalier och den friheten måste vi värna och vara rädd om.

* Tyvärr blev det det blodiga slut jag anade och det blev fler dödsoffer i det hemska dramat i Frankrike. Tyvärr dödades även terroristerna. Jag hade gärna sett dem tas levande och fått sona sina brott resten av livet. Nu fick de bli ”martyrer” och hjältar för fler fanatiska idioter. Att de sedan eldar på högerextrema idioter och hantlangare gör inte saken bättre.

* Det debatteras om att män har/tar mer taltid än kvinnor i fullmäktige i Umeå. Intressant. Frågan är om dessa herrar har något bra att komma med eller om de bara gillar att höra sin egen röst? Hur är det i Vilhelmina tro?

* Världen står nästintill i brand och det stora samtalsämnet på Vks tyck till är snöskottning i Dikanäsområdet??

*  I helgen hjälpte jag brorsan ut med två nät och isen på Kultsjön är riktigt bra med en kärnis som motorsågen med nöd och näppe tog sig igenom, och vid inspektion är det ren kärnis. Det känns bra.

* Då det gäller mitt egna fiske så går det bra och jag håller mig med fisk. Idag, söndag hade vi fest då vi fick äta årets första saltröding (jag vattla den ett dygn i förväg). Svägerskan ville ha den kokt, men resten av oss åt den grav (saltad) och tillsammans med riktigt heta ”pären” och tunnbröd. Festmat för mig, men för en par generationer och innan frysens intåg var det vardagsmat för fjällfolket.

Idag har det varit östlig vind, – 17 grader och det har fallit lite pudersnö det senaste dygnet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.