Dagens Robert Nyberg

Apropå Ukraina, Syrien osv, osv…..

2 kommentarer

 1. Tommy Streling

  Folkbladet har hittat tillbaka till ett kritiskt förhållningssätt, Tony Johansson sätter fingret på rätt ställe http://www.folkbladet.nu/1449039/saker-ska-kallas-vid-sina-riktiga-namn

  Diktatur verkar Löfven väldig svårt att uttala vid rätt tidpunkt, det är rent bedrövligt. Löfven med regering har nu tiden fram till april att välja väg i fallet Saudiarabien. Ska bli intressant att följa Miljöpartiets väg genom denna prövning. Om de står vid ord och mening.

  När jag läste en artikel i DN, http://www.dn.se/nyheter/politik/kritik-mot-regeringens-diktaturstrategi/ med bifogad intervju med Mikael Damberg, börjar jag förstå att den gamla tiden består, eller återuppstår, ”utveckling” till varje pris i en alltmer globaliserad ekonomi, staten sitter i samma båt med Wallenbergsfären och ror så att svetten lackar. Och piskan som kittlar, kittlar inte heller… offren i Saudiarabien, där yttrandefrihetsuttryck belönas med tusen rapp, till döden skiljer dem åt.

  Ärligt talat känns det mest som om industrialister (där jag inte ser något partimärke på kavajslaget längre), nu som sitter vid rodret. Jag är mest benägen att hålla med Hans Lindes (v) kritik.

  För en kort rekap av Saudiaffären länkar jag för omväxlings skull till wiki som ger en hyfsad bild av Göran Persson prinsessledsagade insats i Projekt Brännhet Ökenvind – Simoom
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Saudiaff%C3%A4ren
  Godsägaren i egen hög person, som vapenfabrikörernas medlare, jag undrar faktiskt vad Olof Palme skulle sagt, fast egentligen inte. Palme ljög om sin kännedom om det svenska kärnvapenprojektet och i den internationella politiken angrep Palme terrorbalansens apokalyptiska mörkermän. Upprepningen är historiens säkraste kännetecken. Egalt partier.

  Robert Nyberg har många många rutor kvar att sätta text till. Lite paradoxalt att turen nu är kommen till en f.d. ordförande i IF-Metall

  • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

   Hej Tommy!

   Jag håller med dig i stora delar. Tyvärr måste jag säga att i denna fråga tillhör jag ett parti med ingen rak linje och då det gäller Saudi specifikt tycker jag absolut att det inte ska finnas några tveksamheter. De är en diktatur och ska behandlas efter det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.