Arbetslösa Maud

Så har då Maud fått börja skörda frukterna efter sin inblandning i Nuon-skandalen. Förtroendet finns inte från regeringen för henne och detta tack vare att hon inte infann sig till KU-utfrågningarna och svarade för sig om sin roll i Nuon-affären. Det hade gått för lång tid (fem år) för henne att minnas en affär på i runda slängar 97 miljarder och där svenska skattebetalare indirekt via statliga Vattenfall  ”schacklat” bort pengarna på, ett i princip värdelöst företag. Om det inte varit för hennes inkompetens, hade man iaf kunnat sparka henne för begynnande demens, då hennes minne verkar vara i mycket dåligt skick.

Att förtroendet var i botten är ingen nyhet då de olika facken i LKAB sedan tidigare krävt hennes avgång, men Maud fattar inte varför hon får sparken. ”En återgång till socialdemokratisk tillsättningspolitik” är hennes kommentar. Jag hoppas att det blir en DUKTIG borgare (det finns) som får hennes plats om det nu promt ska tillsättas en politisk person.

Bäst hade varit om hon likt SCA-chefen hade insett sin roll i denna historia, tagit sitt ansvar och avgått självmant.

Frågan är om hon ”tog en för laget” och skyddade Fredrik.

En annan fråga är om det blir tal om någon fallskärm som vi skattebetalare ska stå för, men det återstår att se.

6 kommentarer

 1. Inga Lill Appelvik Dikanäs

  Det du nämnde i slutet att hon skyddade någon är det jag tror
  hände. Maud var tillsagd att inte komma till KU.Jag tycker inte vi ska hacka mer på henne även om jag inte gillar hennes politik.

  • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

   Hej Inga-Lill!
   Det kan nog vara så. Det lär vi aldrig få veta. Men vem vet. Det kanske ska skrivas memoarer. Det brukar ju bli på modet då attraktionskraften dalat. Det finns en hel skrälldus avdankade politiker från alla politiska läger som gjort sig en hacka på det.
   Apropå hacka: Jag tycker inte att denna ”lösning” med att hon blev entledigad är så konstig och jag kan nog tycka att hon får finna sig i att tåla det ett tag till. Iaf så länge hon inte tar bladet från munnen i denna fråga med NUON.
   Jag kan väl inte påstå att jag varit någon fan av hennes politik, men det är väl inte bara dåligt det hon gjort? Men jag tycker det är synd att detta kommer att överskugga mycket av det hon gjort och det kanske inte är det som hon vill skrivas in i historieböckerna om.
   Ha det gott!

 2. Inga Lill Appelvik

  Jag menade inte att du hackade på henne. Däremot tycker jag att nuv. regering gör rätt som avskedar henne i LKAB:s styrelse.Jag tycker också att hennes kommentar till detta är att socdem. regeringar favoriserar sina egna vid tillsättningar är ett slag i tomma intet. Borgerliga regeringar tillsätter också helst sina egna på förtroendeposter. Helt naturligt! Det är i alla fall roligt och viktigt att diskutera politik!

  • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

   Ja visst är det intressant och jag välkomnar alla som vill vara med och bidra till en sansad debatt.

 3. Göran Jonzon

  Man kan ju undra vad avdankade politiker har i bolagsstyrelser att göra överhuvud taget ?
  Vore det inte bättre att man satte dit en ägarrepresentant i form av en tjänsteperson från Riksdagens revisorer ?
  Har Maud Olofsson särskild kompetens i gruvteknik eller från sligmarknaderna, eller är det som med landshövdingar, att det ses som en reträttplats ?
  Mygel i de översta skikten är min åsikt om saken, om nu någon mot förmodan skulle vilja veta vad jag tycker !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.