Hot och trakasserier

Senaste månaden har det varit en hel del skriverier om näthatare och deras favoritforum Flashback. På detta forum avhandlas allt mellan himmel och jord. från kakbakning till hur man på bästa sätt ska ta bort Mona Sahlin. Och precis så barockt som det låter är detta forum. Här samlas även det extrema hatet i form av troll som ansätter medborgare som inte passar in i deras mall över vilka som ska få bo och leva i vårt land. En som ansatts hårt från dessa troll är Alexandra Pascalidou.

I veckan blev det känt att Alexandra Pascalidou  slutar på radion och programmet Ring P1. Detta efter hot och trakasserier från näthatande högerextremister, Nynazister, SD-sympatisörer odyl. bl.a via hennes blogg.

En annan populär sida för de högerextrema och deras hantlangare är hemsidan Avpixlat. Här publiseras den ”oretuscherade bilden” enligt dem själva, för på ”vanlig media kan man inte lita. Konspirationsteorierna flödar om i stort sett allt på denna sida och de går i det mesta ut på hur andra är emot och försöker ta över land och rike från ursprungssvensken. Allt serverat med en unken brunsvart smak.

Samma typer som hotat Pascalidou fick även den nystartade hemsidan Sajtkoll att stänga ned. Även här var det de högerextrema trollen som varit framme, och med hot och trakasserier fick den stängd. Tanken var att via denna sida kunna kolla upp ursprungskällor till olika konspirationsteorier, rykten och halvsanningar som sprids på nätet, forum och dagligt tal. Sådant som bl.a förekommer på Flashback och Avpixlat.

Det är så här man jobbar inom den högerextrema och främlingsfientliga falangen och arbetssättet känns igen från historien. Tysta kritiken med hot, trakasserier och våld.

Ibland slinker dess ”sanningar” ut och återfinns på olika bloggar. Däribland VK. Och som läsare uppmanar jag dig att läsa allt (även det jag själv skriver) med ett kritiskt öga.

7 kommentarer

  1. Leve Svensken

    Konspirationsteorier säger du, hur skulle det vara om du hör självaste polis chefen själv i Norge säga att ”ALLA överfallsvåldtäkter med känd gärningsman, utförs av män med utländsk härkomst”.

    Och sedan höra henne ursäkta dem genom att säga att man måste förstå att de kommer från ”traumatiserte land”.

    Se och hör henne med egna ögon! (om du kan, eller om du tror att det är en datormanipulerad konspirationsteori)
    https://www.youtube.com/watch?v=8IDweyTBkRk

    Gör man ingen skillnad på folk, utan antar att en slumpmässigt utvald afgan kan komma till antingen sverige eller norge och att placeringen inte kommer påverka personens benägenhet för våld (vilket är ett godtagbart antagande).
    Så kan man förklara varför Sverige har de högsta våldtäktssiffrorna i världen!
    Det våldtas ca 35000 kvinnor per år i sverige och studier visar att mörkertalet är enormt, ca 1 av 5 anmäler.

    Jag tycker att Sverige hatare som dig själv skall ta och flytta till pakistan om det är så satans underbara människor som bor där, för här är du och våldtäktsmän som dem inte välkommen!.

    • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

      Hej Leve Svensken!

      Tack för att du bekräftar bilden av hur ni agerar och hur ni ser på er omvärld.

  2. €dor

    Du säger man ska vara skeptisk till allt vad som skrivs och så tar du upp Avpixlat som exempel och i den dyker ansiktet på finansministern upp betr överskottsmålet och brytningen som den här regeringen vill göra. Jag säger varken bu eller bä om det men samtidigt har du en länk här som nästan är identisk i sitt innehåll med Avpixlats. Går det bra när den ena skriver om samma som den andre, men bara den ene granskas negativt?

    http://blogg.vk.se/maria-kristoffersson-vilhelmina/2015/03/03/infora-greklandsekonomi-i-sverige/

    • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

      Hej Edor!

      Nu på morgonen gick jag in på Avpixlats hemsida och lite snabbt räknade jag till ca 26 artiklar på förstasidan. 25 av dem hade anknytning till invandring/integration, nationalism tc. Den 26:e var med Magdalena Andersson, och som jag misstänkte kom man även in på i den via någon skruvad asyl/invandringsvinkling. Men du kanske inte läste så långt ner?
      Är man intresserad av oretuscherad sanning? Inte då.
      Avpixlat vill påskina Svensson att så här ser det ut och att det är detta man från övrig media vill dölja. Oretuscherad sanning? Högerextrema propagandamakare menar jag som göder varenda -ism som finns på högerkanten.

      • €dor

        Hej på dig själv! Nä jag läste inte det du påstår, för jag är inte intresserad och läser inte Avpixlat eller Nordront som kanske är en någorlunda liknande sajt. Jag vet faktiskt inte men jag förstår inte heller inte varför vi ska dölja det är så många som inte gillar det du påstår, vanligen benämnda rasister eller främlingsfientliga eller vilka namn som ytterligare finns. Det finns ett missnöje helt klart och någonstans måste de väl de här få utlopp. Jag är inte speciellt orolig för detta. Jag anser det var lika fel flytta iväg människor härifrån under 60-talet, tömma landsbygden och med ett styre som gjorde detta legalt. En hel befolkning utplånades och nu får man betalt för att fylla tomrummen. Inte har S gjort allting rätt som du vill påskina eller jag fattar det som. Självkritiken lyser med sin frånvaro. Visst finns det positiva saker också, men glöm inte bort det negativa. Det finns så otroligt mycket säga i den här frågan och alla Sveriges gamla partier är lika goda kålsupare. Lite kritik får man väl tåla, eller hur?

        Jag beklagar dock oerhört mycket Pascalidous avgång eller de hon utsatts för. Jag tycker hon är bra.

        ha en bra dag

        • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

          Hej Edor!

          Men vad är det som ”media” försöker dölja? Det talas/diskuteras i dessa frågor som aldrig förr.

          Jag har aldrig påstått/låtit påskina att sossarna inte skulle ha varit del av det samhälle vi har idag. På gott eller ont. Men det är därför jag har engagerat mig politiskt. För att kunna påverka. Såväl gentemot andra partier, men även inom mitt egna. Jag är inte helt nöjd med dagens sossepolitik, men i jämförelse med förra regeringen och under rådande omständigheter…

          Jag ska iväg på distriktskongress i slutet av mars för att bl.a försvara de motioner jag har skrivit. Det är mitt sätt att försöka påverka mitt egna parti. Sedan är det upp till väljarna att säga vad de tyckt om mitt engagemang via valsedeln.

          Tåla kritik. Absolut. Hot och trakasserier absolut INTE.

          Nu ska jag ut i solen!

  3. €dor

    Det kan vi väl ändå vara överens om att vi fick bort högerregeringen med dess lögner om utanförskapet, att de skulle bidragit minska det. Ha, ha ,ha!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.