Får du ihop ditt livspussel?

Ett modeord som börjat dyka upp det senaste året är ”livspussel” och det tycker jag används främst inom borgerligheten.

I debatten om begränsningarna till avdrag för RUT-tjänster så ojas det mycket om hur de som nyttjar detta avdrag ska få ihop sitt ”livspussel”. Vår lokala centerpartist Maria Kristoffersson försöker sig på att förklara det fina med Rut/Rot med att ”Idag används Rut och Rot av alla människor” och hänvisar att det minsann är i Gällivare man ”procentuellt” använder dessa bidrag mest. Hm?

1184 st använde Rotavdraget och 442 använde Rutavdraget. Allt enligt statistik från Privata affärer (SCB, 2013). Vilhelminas befolkningsminskning måste vara en fis i rymden jämfört med Gällivares. Det brukar heta att man kan bevisa vad som helst med statistik. Och du får bedöma själv kära läsare.

Vad hon däremot inte tar upp i sin blogg är att det som vanligt då borgerligheten vurmar för någonting är de med högst inkomst som utnyttjar dessa bidrag. Allt enligt  SCB . Medan snittbeloppet ligger på dryga 9 000 kr för Rut i Lidingö så uppgår det i Gällivare till blyga 2 700. Men det nämns inte.

Men om vi nu ska tala om livspussel så finns det ett företag som via nätet erbjuder dig tjänster för att just du ska få ihop ditt livspussel. Och vet du vad? Du kan göra Rutavdrag för deras tjänster….

Folkpartisten Carl B Hamilton skriver i en debattartikel om sin önskan att Systembolaget ska hålla öppet på söndagar med bl.a en hänvisning till ”livspusslet”. Man skulle kunna tro att det ska vara en mänsklig rättighet att kunna handla sitt brännvin på den enda dag då bolaget INTE är öppet.

I vårt grannland Norge har detta med söndagsöppna butiker vållat stor uppståndelse då den borgerliga regeringen vill öppna upp lagstiftningen för att kunna ha söndagsöppna butiker, men opinionen och folket är inte med på noterna. Heja Norge och norsken. Kämpa på!

Det är kanske dags för den moderna människan att börja fundera och prioritera sitt vardagsliv så löser sig nog ”livspusslet” utan statlig inblandning och bidrag. Helt enligt borgerlig filosofi.

 

 

 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.