Jag har återupptagit ett blodigt hantverk.

Under min vistelse i Umeå i sommar fick jag äntligen chans att lämna blod igen.

Jag har inte gjort detta på snart 10 år och efter en del pappersexercis så fick jag ge mitt bidrag.

Sedan jag flyttade till Saxnäs blev det svårare då närmsta blodcentral ligger i Lycksele. Blodbussen går runt i vårt län, men mig veterligen så har den aldrig varit till vår dalgång vilket jag frågade personalen i Umeå och hur det kunde komma sig.

– Befolkningsbrist sade man.

Men om man passar på att ställa upp bussen i våra fjälldalgångar under vårvintern då blev mitt svar? Då har vi mer folk än de flesta av vår centralorter i Inlandet.

Jag tror jag ska driva denna fråga lite hårdare. Vad säger den gemene läsaren? Skulle det inte kunna vara något att göra samtidigt som makan/maken tankar skotern?

Men då jag lixs har dig på tråden ska jag göra reklam för blodbussen och jag tycker du ska ta dig tid att lämna blod. Blodbussens körschema hittar du här.

Det behövs alltid blod och det går fort och smärtfritt. En fika och en slant (30-40 kr) och lite järnpiller får du för besväret (fast det tycker jag att du ska skänka till de fonder man stödjer via blodgivning, tex barncancerfonden).

Tänk på saken. Ge blod!

2 kommentarer

 1. Ewa Larsson

  Hej Magnus!
  Jag kan faktiskt hålla med dig om att även ”fjällborna” skulle kunna få chansen att ”tjäna en hacka” och få en gratis hälsoundersökning 🙂
  Nu kan det ju bli rätt dyrt att köra upp bussen, eftersom blodet ska iväg till Umeå samma kväll, så kanske skulle en lösning vara att lämna blod på något annat ”sjukvårdsrum”/ befintlig lokal?

  Jag uppmanar också till blodgivning, eftersom det finns flera bra skäl till det och precis som du så skänker jag de statiska 30-kronorchecken till Barncancerfonden eller föreningen i Umeå.

  Men överlag så brukar Vilhelminaborna vara mycket duktiga och många är vi som lämnar. (nu ”hörde” jag att Dorro fått någon till också, så….bra med ditt upprop).

  Bussen kommer till Vilhelmina nästa vecka så det är redan inprickat i almanackan!
  På grund av all trängsel och väntan så tror jag att jag ska försöka gå så tidigt på dagen som möjligt!

  Vi ses över en festis på bussen!!

  • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

   Hej Ewa!
   Det intressanta är att man kör till Tärnaby och det kan ju inte vara så stor tidsskillnad jämfört med våra andra fjälldalgångar. Men men. Som du Säger: vi tar en festis
   Mvh/ Murarn AB RH –
   Via mobil…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.