Sveriges regering leker med elden…

Så uttrycker Lena Sandlin på ABs ledarsida ang. de nya gränskontrollerna och att vi (Sverige) håller på att bereda väg för byggandet av fortet Europa.

Det öppnas upp gränsövergångar via Schengenavtal. Det skrivs avtal om hur flyktingar ska tas emot. Det skrivs avtal än hit, än dit. Men då det väl kommer till kritan tycks inga länder bry sig om detta. Alla vill komma åt fördelarna med ”den inre marknaden”, men att ta ansvar när det blir sämre tider verkar vara som bortblåst.

Vi har fått högerextrema/konservativa regeringar i östra Europa som för 20-30 år sedan stod och bankade på porten för att slippa kommunismen och komma in i den ”Europeiska” värmen i EU, men väl inne har man ingen förståelse för de som nu flyr. Fy tusan!

”Vi kan inte ta emot allihop” brukar det heta och så är det, men var den gränsen går är inte jag kropp att sätta. Men det vi nu ser är ett resultat av att det varit ett fåtal länder som ställt upp och tagit ansvar, medan resten stått och tittat på och en del byggt taggtrådsstängsel. I bakgrunden hörs tonerna av marschmusik och den svart/bruna politikersörja vi har runt i våra länder vädrar morgonluft.

Jag tillhör inte dom som röstade för EU, men jag har inte tänkt köra något ”vad var det jag sa…..” Folkviljan sa sitt och då är det bara att göra det bästa av det hela, men som jag ser det så är detta med EU snart ett enda stort fiasko.

7 kommentarer

  1. Var så god

    Från och med I måndags måste man kunna uppvisa en giltig ID-handling för att komma in i Sverige. Det var inte en dag för tidigt. Det är en självklarhet att vi i nationalstaten Sverige ska ha koll på vilka som vistas på vårt territorium och kunna garantera att ingen uppehåller sig här illegalt. Den propaganda mot införande av ID-kontroller som nu matas ut i media är till sin karaktär om möjligt än mer infantil än den som massinvandringsvurmare och nationalstatsfiender i allmänhet ägnar sig åt.

    Vänsterliberal allmänmedia finkammar nu såväl Sverige som Danmark efter domedagsprofeter, anarkistiska rättshaverister och vanliga kverulanter i syfte att försöka undergräva folkets stöd för upprätthållandet av lag och ordning, rättssamhälle och demokrati. Medierapporteringen framstår som närmast bisarr i sin tramsighet och sina oseriösa domedagsprofetior. Detta inses direkt om motsvarande argument och hotbilder används i syfte att propagera för avskaffat ID-tvång vid besök på apotek, bank- och postkontor.

    Exempel på kverulant: Expressen/KvP publicerar en lång känslopjunkig artikel om 27-åriga Emelie som glömt ta med sig sitt körkort från Odense och därför fick problem när hon skulle resa över gränsen från Danmark till Sverige. Passet låg hemma i Sverige.

    Emelie studerar till läkare i Danmark och får mot bakgrund av det bedömas ha minst genomsnittlig intelligenskvot. Att hon skulle ha missat de senaste veckornas intensiva skriverier och information om införandet av ID-kontroller förefaller inte sannolikt. Rimligen kollar man då det sista man gör innan man ger sig iväg att man har sin legitimation med sig, och gör man det inte så finns ingen annan att skylla på än en själv.

    Expressen/KvP citerar Emelie som säger att hon ”började gråta och ringde till pappa” när den elaka gränskontrollanten vägrade släppa förbi henne med mindre än att hon kunde uppvisa en riktig ID-handling. Vi får också veta att Emelies pappa upprört kallat ID-kravet för ”fullkomligt rubbat”.

    Det förtjänar att upprepas att Emelie alltså är 27 år gammal, inte 7.

    Jag misstänker att Emelie, i likhet med de flesta av oss, regelbundet besöker ett postkontor för att hämta försändelser och då och då ett bankkontor för att utföra bankärenden. Sannolikt händer det ibland också att hon måste hämta ut en receptbelagd medicin på apoteket. Frågor som inställer sig är om Emelie har för vana att bryta ihop, börja gråta och ringa pappa om hon vid ett sådant besök skulle ha glömt att ta med sin legitimation och om pappa i så fall då brukar kalla apotekets, postens och bankens krav på att Emelie ska kunna legitimera sig för ”fullkomligt rubbade”.

    Exempel på anarkistisk rättshaverist: Den brottsdömde och terroristkramande vänsterpartisten Dror Feiler – vars antidemokratiska och kriminella förehavanden Avpixlat vid flera tillfällen tidigare haft anledning att uppmärksamma – har i ett utspel sagt att han ämnar obstruera mot kravet på ID-kontroll om han reser mellan Sverige och Danmark. Även om han har sin legitimation med sig så tänker han vägra att visa den.

    Feiler uppmanar andra att följa hans exempel och kallar obstruktionen med en eufemism för ”civil olydnad”. Uppmaningen framfördes även i sociala medier, varför jag kände mig föranlåten att fråga Feiler om han tillämpar ”civil olydnad” också när personalen på posten och banken kräver att han legitimerar sig och hur han i så fall tycker att den sortens protester mot ID-kontroll har fungerat. Jag fick inget svar.

    Även förment opartiska SVT har i sina ensidigt kritiserande reportage om ID-kontrollerna låtit personer, företrädesvis med utomvästlig invandrarbakgrund, komma till tals med liknande utsagor som Feiler om att man avser att vägra visa sin legitimation på uppmaning från en av den demokratiska rättsstaten utsedd kontrollant. Ingen person hos den folkmajoritet som står bakom beslutet att införa ID-kontroller har mig veterligen

    • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

      Hej du anonyme svart/brune dyngspridare!

      Jag misstänkte att jag skulle väcka en del mörka krafter med detta inlägg och jag behövde bara läsa ditt första stycke då jag förstod vilket tryne jag fått upp till ytan.

      Anonym, brukare av ord som ”massinvandringsvurmare och nationalstatsfiender” samt tron att den högerextrema propagandamaskinen AVPIXLAT skulle hålla på med något seriöst gör att du får detta svar.

      Tur för dig att jag tror på öppenheten, även fast det ibland känns svårt.

  2. Var så god

    Jag är varken svart, brun, röd eller blå. Jag tycker bara att en sammanvägning av Aftonbladets artikel du hänvisar till och den artikel jag saxade in är relevant. Förklara för mig vad det påstått ”bruna” finns i denna artikel och vad som är det skrämmande med att vi har kontroll vid våra gränser är? Är möjligen statsminister Löfven också ”brun” och är alla länder utanför Schengen ”bruna”?? Ja, jag skriver anonymt för att slippa precis den stigmatiserande åsikt du ger uttryck för bara för att jag opponerar mot det du skriver. Försök att hålla två bollar i luften samtidigt nu. Oui?

    • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

      För det första kommer du ingenstans med att försöka dumkalla mig. Det har du inget för så det kan du lägga ned direkt.
      Jo det är så att din sort brukar vara anonyma i de flesta fall och sedan ge ett intryck av att man är en ”Svensson” som bara är trött på etablissemanget och propagerar ”folkets röst”. Man är ”varken svart, brun, röd eller blå”. Det kanske är Sds Mattias Karlsson som jag har att göra med nu? Vad vet jag?

      Eftersom du nu gav dig in med en kommentar där du nu använder de uttryck jag tidigare pekade ut vill jag att DU förklarar för läsarna av bloggen vad/vilka du ser som ”massinvandringsvurmare och nationalstatsfiender”? Detta är nämligen en retorik som är synnerligen vanlig i dina kretsar och som jag vågar mig påstå är svarta eller bruna.

  3. Var så god

    Jag har inte dumkallat dig! Jag bad dig att svara på mina frågor, men det vill eller kan du inte, utan du tror på allvar att jag är en sverigedemokratisk toppolitiker! Oj, konspirationsteorier eller vad?! Som jag skrev så är detta en krönika jag saxat in som motvikt till din Aftonbladslänk och då står jag inte för alla formuleringar, dock så torde det inte vara ”brunt” att värna en nationalstat, detta då de absolut flesta gör precis det i hela världen inklusive Socialdemokrater i Svedala. Nej, kom igen och argumentera för din sak i stället för att pådyvla (dumkalla) mig en massa epiteter som jag inte ger uttryck för!

    • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

      Konspirationsteorier? Det var inte en slump att jag tog liknelsen med SDs Mattias Karlsson då det är en känd metod att jobba inom dessa kretsar.

      Epitet? ”Den propaganda mot införande av ID-kontroller som nu matas ut i media är till sin karaktär om möjligt än mer infantil än den som massinvandringsvurmare och nationalstatsfiender i allmänhet ägnar sig åt.” Är inte detta epitet så vet jag inte vad?

      Där skon klämmer är att du försöker utge dig för att vara en opolitisk ”Svensson” som företräder den allmänna massan, men i själva verket är det inte så. Också en välkänd taktik från det brun/svarta lägret och en del i propagandamaskineriet. Att du sedan inte vill redogöra för hur du ser på DINA epitet och anklagelser i din första kommentar gör att jag inte ser någon större idé att debattera med dig och du får söka denna på annat håll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.