Glesbygdspolitik på riktigt

En ambition och arbete av att se över vilka statliga myndigheter som går att flytta från den kungliga huvudstaden Stockholm ut till övriga landet tar nu sin början och berättas om på DN: debatt. Även Vk skriver om detta (men eftersom alla inte har ”dyrversionen” av VK så nöjer jag mig att länka till DN).

Och vilka står för denna tanke?

Måhända glesbygdens räddare Centerpartiet och Annie Lööf?

Inte då. I opposition är Centern högljudd och inte minst vår lokala centerpartist utmålar Centern som den stora räddaren av glesbygden, men det är NU då man är i opposition. Då man hade chansen i regeringsställning i åtta år ”vart de intvet” som min morfar skulle ha utryckt det på Kultsjödalsbondska. Det har varit mycket snack och lite verkstad.

Nu går den Socialdemokratiskt ledda regeringen ut och påbörjar det arbete som skulle ha varit påbörjat för länge sedan och Stefan Löfven (S), statsminister och Ardalan Shekarabi (S), civilminister spänner nu bågen för att det ska bli en ändring i frågan om de statliga verken och myndigheternas stationeringsorter. Det är en fråga om att hålla ihop landet och där kan staten gå i bräschen.

Men med detta blir det nu också ”upp till bevis” för de rödgröna att även leverera och det ska bli spännande att i framtiden se hur/vad/när det kan bli verklighet av detta. Men ska det äntligen vara på gång det som Centern och Alliansen INTE lyckades med under sina åtta år vid makten?

Närodlad politik på riktigt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.