Leve Kvinnan!

Idag är det internationella kvinnodagen och den tycker jag är värd att lyfta fram, speciellt i dessa tider.

Jag hade skrivit ett långt inlägg med länkar och allt, men det blev inget av det. Det kändes bara för mycket. Jag kallar mig inte feminist. Jag har aldrig riktigt förstått meningen med detta.

Istället:

Jag fick lära mig att vara snäll med tjejer och att det är rent sagt åt h-vete med att slå en tjej eller kvinna. Det ska INTE FINNAS PÅ KARTAN!!”

Jag tycker att det är åt h-vete hur kvinnor blir behandlade i alla de olika konflikter som nu förekommer ute i världen, men även i vårt egna samhälle. Nu igår läste jag om att polisen i Östersund rekommenderade kvinnor att tänka sig för innan de gick ut på kvällarna då en/flera idiot(er) var lös i stan. Det förnedras och våldtas åt alla håll och kanter.

Jag tycker det är åt h-vete att svenska kvinnor nu har blivit ett slagträ åt  den svenska högerextremisktrörelsen där kvinnor ena stunden hånas, föraktas och kallas allt möjligt fult/hemskt, för att i nästa stund vara något extremhögern skyddar från allt hemskt utländskt som finns. Inte för kvinnornas skull utan för helt andra syften.

Det är bedrövligt att det i denna upplysta tid inte ser bättre ut inom jämställdheten i arbetslivet. Med löner som i princip ALLTID halkar efter männens via låglönejobb, men även lägre löner än män för samma jobb. Med den kvinnliga representationen i styrelserummen…

I det sista har vi kommit långt i Sverige, men det är mycket jobb som återstår innan vi får ett jämställt samhälle.

3 kommentarer

  1. Ewa Hed

    Tycker du gör det så BRA Magnus att du skriver om denna dag. Det är inte många i ledningen som gör det. Men så är det en tvättäkta Kultsjödaling. Sen feminist inte jag heller men en FEMINÄR. gillar båda könen. Ha en bra 8 mars dag i solen.

  2. Edor Abrahamsson

    Ett kan vi nog slå fast, kvinnor/flickor är mera utsatta än män, i de flesta lägen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.