Länsstyrelsen, skoterförbud och info.

I helgen har så den sista ordentliga vårvinterhelgen gått at stapeln och en hel del människor sökte sig till vår dalgång för att fira Valborg. Många tog chansen att åka ut på snöskoter för att få sig den sista vårvinterbrännan och så gjorde även undertecknad.

Men jag velade om var jag skulle söka mig och då vi nu kommit in i de tider då det börjar råda skoterförbud lite varstans var jag osäker på var det nu var skoterförbud.

Gitsfjället brukar vara ett fjäll som bitvis brukar stängas denna årstid då det är över detta fjäll som Vilhelmina Södra sameby brukar komma med sina renar. Förra helgen var det stängt, men jag hade hört att det var öppet nu, men nu var jag osäker. En kompis i Borga hade sett en skylt som var uppsatt på skoterleden mellan Saxnäs och Borgafjäll där det stod att leden var stängd. Total förvirring rådde med andra ord.

Men som den laglydiga medborgare jag är så gick jag ut på Länsstyrelsens hemsida för att ta reda på vad som gällde. Det är trots allt de som är den myndighet som avlyser områdena.

Till en början var det inte lätt att finna denna information och det krävdes ett antal knapptryckningar på olika sidor innan jag var framme på rätt sida. Jag kan tycka att i dessa vårvintertider ska det finnas en notis om detta redan på länsstyrelsens huvudsida.

Det jag sedan fann om ”mitt” område, Gitsfjället var det gamla förbudet från förra helgen och som sträckte sig till den 28:e. Varför plockar man inte bort sådant som är inaktuellt?

Jag tog en skärmdump på sidan. Jag har inte tänkt böta för något som jag försökt att finna info. om och följa för att  sedan åka på böter tack vare dålig information från Länsstyrelsen.

På kvällen träffade jag ett antal personer och märkte att denna förvirring inte bara var begränsad till min egna hjärna. Fler hade samma tankar.

I morgon ska jag ringa den ansvariga och höra efter vad man pysslar med och om det inte ska gå att få till en lätt information som är dagsaktuell.

Helgen var annars bra med SOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLL 🙂

Ha det gott allihop!

Etiketter: ,

3 kommentarer

  1. Göran Jonzon

    Bra Magnus!
    Det går bra att sitta ändan platt på en kontorsstol och styra över hur vi får leva våra liv 40 mil därifrån, men att sköta sitt uppdrag tidsaktuellt orkar de inte med.
    Ge dem en holmgång du bara!

    • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

      Hej och tack Ivar!

      Jo det var på kommunens hemsida jag började, men de länkar ju bara från Lst.
      Men då jag började där hade man två olika texter om ”mitt” område och bägge sa olika.
      Nåväl. Vi får se vad de säger imorgon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.