Studieresor

I morgon måndag kommer vi fram till en av höjdpunkterna på Saxnäs skola.

Två stycken studieresor. Klass 4-9 far med buss till Stockholm och blir borta till fredag och 1-2:orna åker på en övernattning i Östersund. Spännande så det förslår.

För tre år sedan for vi på en studieresa till Göteborg med temat kust och hav. Nu är det kungliga huvudstaden som kommer att få finbesök av ett antal fjällungdomar.

Barn, föräldrar och personal har jobbat för detta med alla de möjliga inkomstbringande försäljningar: Entreprenöriellt lärande kallas det.

Och just nu packas det nog för fullt ute i husen i Kultsjödalen och jag skulle tro att det pirrar i en och annan mage.

Jag får se om jag kommer åt att ge någon delrapport i veckan. Jag (vi) vill även passa på att tacka folk som ställt upp på de mest olika sätt. Inte minst då det gäller boendet ute på Wärmdö där jag la ut en liten boendeefterlysning och det blev en uppslutning och delning utan dess like. Saxnäs skola engagerar!

Ha det gott i värmen!

(Efter att ha varit i Lycksele kom jag hem på motorcykel och kastade ned pären i jorden så nu är allt som det ska Oppabacken i Saxnäs.)

3 kommentarer

  1. Eva

    Skolresor är spännande,oansett mil och plats för resan. Tror vi känner på känslan alla vi som fick fara på turer i skoltiden. Jag minns min första tur som gick från Tärna(sameskolan)till Mo i Rana,det var en upplevelse som jag minns än. Så lycklig resa,och ta hand om varandra i huvudstaden och Östersund!

  2. LOB

    Man kan ju inte undvika att fundera vad som hände med 3:orna? Cykeltur till trappstegsforsen, postbuss till plassn eller kanske klappa björnen i Dorotea

    • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

      Hej du Loben!
      Tyvärr har vi lite elever så i år har vi inga elever i klass 3 och 6. Men jag förstår din undran….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.