Hönsliv

Sedan sommaren -14 har jag hållit mig med ett gäng brudar förutom min närmaste familj och det är mina höns.

Dessa blev inköpta av en rabiat hönsfarmare som inte var vid sina sunda vätskor och enligt mig en av de absolut största idioter jag mött.

Då det var hybridhönor med betoning på äggläggning så har de nu efter två år börjat lägga mindre och mindre ägg för att nu nästintill ha upphört med äggläggningen.

De börjar sålunda närma sig slutet på sin karriär, men de ska få gå kvar kring ladugården där de har det så bra resten av sommaren fram mot hösten. Som höna kan du nog inte ha det bättre.

Men nu är jag ute efter nya och med erfarenhet av den förra historien så vänder jag mig inte till honom för att införskaffa kycklingar/unghöns utan vänder mig till er, kära läsare.

Är det någon som har vad jag efterfrågar så får ni gärna höra av er via kommentarsfältet (som jag INTE kommer att lägga ut på bloggen).

Jag har läst om Burträskhönor och de står som nr ett på min ”drömlista” av höns, men de är svåra att få tag i. Vad jag förstår så finns det regler också då de säljer dessa, då det är av lantbruksras.

Hedemorahöna är även den av intresse.

Men allt är av intresse och det är sådant som kan leda till, ….ja vadå?

Har du själv hönor att sälja eller kan förmedla en kontakt: Tveka inte att höra av dig.

Jag lovar att hönorna får det bra. De får sällskap av några kaniner också…

Ha det gott!

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.