Vilhelmina kommun klättrar i ranking

Skolan är ett område som har varit ett omdiskuterat område i Vilhelmina. Ständiga omorganisationer, lärarbrist, skolnedläggningar, sjukskrivningar. Ja listan kan göras lång. Men min upplevelse är att man under de senaste åren har jobbat stenhårt inom skolan.

Sedan en tid tillbaka jobbar man inom Vilhelminas skola under parollen ”Lapplands bästa skola” som är en vidareutveckling från Malgomajskolans ”Lapplands bästa Gymnasium”. En vision som sedan några år har ökat elevunderlaget på Malgomajskolan och som nu ger utslag i den årliga ranking Lärarförbundet gör av alla Sveriges skolkommuner.

Från plats 235 (2015) till plats 151 i år av landets 290 kommuner. Mycket återstår att göra men det hårda arbetet ger resultat. Bra jobbat!

Etiketter:

2 kommentarer

  1. Anders Åström

    Hej
    Det är full fart och sen ÖKA.
    Lycka till
    Anders Åström (Fritidspolitiker (S) i över 40 år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.