Positivt ekonomiskt resultat 2016 av de rödgröna

Jag läser runt bland Facebookinlägg och bloggar och det är kris och katastrof överallt, Speciellt om man ska tro alla borgare och högerspöken. och visst är det så att med dödskjutningar var och varannan dag så börjar man på att undra vad som händer.

För lite poliser, sjuksköterskor, lärare. Listan kan göras lång. Och överallt är det samma visa. Yrkesgrupper inom det offentliga som vill ha mer och bättre arbetsvillkor, men väljer att söka sig till andra branscher. Det finns inga pengar. Eller?

Ja det intressanta är att då det gäller vettiga löner till dessa yrkesgrupper så finns det inga pengar. Men då det ska betalas ut vinster inom de stora ”välfärdsföretagen” så finns det näst intill obegränsat med pengar. Men Gud förbjude om man nämner dessa. Då blir det ramaskri från borgerligt håll.

Sverige är på väg mot ”ekonomisk kollaps” är något som framförallt SD-folk och extremhögern skriker om i högan sky. Och kraven på att bli kvitt den rödgröna regeringen kommer från än den ena och den andra. En del  verkar vara beredda att sälja sin själ för att bli kvitt Lövfen & co. En röst på de borgerliga verkar bli mer och mer en röst för en Alliansregering med stöd från SverigeDemokraterna. Ett parti med rötter inom nazismen.

Men då det gäller den svenska ekonomin så kommer alla dessa belackar i skam ty 2016 blir trots flyktingströmmar och kriser ett år som ger ett positivt överskott med ett plus på dryga 85 miljarder och som lök på laxen en minskande statsskuld (56 miljarder lägre än föregående år). Allt enligt Riksgälden.

Nu får vi se hur man förvaltar detta året. Man kan hoppas att jobbet med att utjämna ojämlikheten fortsätter och att det satsas på de de svaga grupperna i vårt samhälle. En ökad jämlikhet kommer att ge positiva resultat då det gäller det våld som har förekommit tror jag. Tyvärr är det en svag regering utan egen majoritet och jag gissar att det kommer att kastas en del käppar i hjulen i det arbetet.

Något att tänka på då ni läser allt skitprat om Sverige som sprids av kreti och pleti inom högerfalangen.

 

Etiketter:

3 kommentarer

 1. Leif Danielsson

  Jag tycker nog att borgerlig politik är en smula andefattig. Lösningen på allt har i alla tider varit skattesänkningar i borgarnas värld. Tyvärr är det lätt att locka fotfolket att rösta borgerligt så fort ordet skattesänkningar nämns. Alla blir nöjda och glada, trots att dessa skattesänkningar till övervägande del går till övre medelklassen.
  Men nu kärvar det på alla områden, skolan, äldrevården, sjukvården och järnvägs-och vägunderhåll.
  Jag har bara en sak att säga till dem som röstar borgerligt: stäng näbben, ni fick ju er tusenlapp i plånboken som var så bra att ni tom. röstade två gånger på skattesänkningspolitiken. Det är liksom inte läge att börja klaga nu, det prekära läget är självförvållat.

  • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

   Hej Leif!
   Nä så är det ju och jag har inte tänkt tillägga ngt.
   Ha det gott!

 2. Pingback: Tankar på en måndag! | Ruggugglan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.