Amerikanska antiabortlobbyister opererar…

… sedan en tid i Sverige.

Jag skrev för några månader sedan ett inlägg om det kristdemokratiska förslaget om sk. samvetsfrihet för sjukvårdspersonal. Att tex en barnmorska ska kunna vägra att utföra vissa arbetsmoment som ingår i yrket. Sätta in spiral, utföra aborter tex.

Enligt mig så är detta ett utstuderat arbete som iscensatts från den kristna högern som finns i Sverige med bl.a Livets ord  och organisationen Ja till livet i bakgrunden. Och kristdemokraterna är de som drivit denna fråga om ”samvetsfrihet” där många av den högsta partitoppen tillhör dessa organisationer. Tex Ebba Busch- Thor som partiledare och Mikael Oscarsson som partiledamot.

Då jag skrev tidigare (november 2016) så gavs sken av en kvinna som kom i kläm mellan sin tro och ett yrke hon utövade. Men nu visar det sig att det är en amerikansk kristen lobbyorganisation som ligger bakom det hela och nu falnar bilden av den ”stackars” kvinnan.

rättsfallet är en del av en internationell kampanj som bland annat syftar till att påverka europeisk aborträtt, och som drivs av en av världens mäktigaste kristna lobbyorganisationer, Alliance Defending Freedom, ADF.” Sr/ekot

Nu ska det som sagt upp i AD och röster har höjts över att om det även där blir avslag flytta det hela till Europadomstolen och hävda att det är en mänsklig rättighet att kunna vägra abort. Något som lär bli debatterat.

Organisationen ADF står för både jurist samt ekonomiska kostnader. En inte i sammanhanget helt obetydlig summa och som till en början drog ned en och annan tår. Men så var det med det. Det drabbar ingen fattig har det nu visat sig…

Det jag tycker är mest skrämmande är att med den nu nyvalde Trump flyttar dessa kristna högerkrafter fram sina positioner och de framsteg som tagits under de senaste årtiondena för kvinnors rätt nu är starkt hotade. Det senaste är att han stoppar allt stöd till internationella organisationer som bistår U-länder med hjälp av preventivmedel till kvinnor och rätt till aborter.

Ja vart är vi på väg?

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.