Vilhelminapolitik

I veckan som varit har det varit lite politik och det fortsätter nu imorgon då det först är kommunfullmäktigegrupp på måndag och kommunstyrelse på tisdag.

Men om vi börjar i rätt ände så var jag på repskap i torsdagskväll och fick då bl.a chans att träffa landstingsrådet Peter Olofsson (S) där han berättade en del om vad som händer inom landstingsområdet. Det blev av naturliga skäl en del prat om den döda regionbildningen och vad som komma skall. Där händer inte så mycket och frågan tog ett abrupt slut innan den ens kom upp till debatt och nu är den frågan stendöd. Frågan som dock återstår är hur framtidens landstingsvård ska drivas och bekostas. Något man från ”nej”-sidan inte har velat ta i med tång.

Det ställdes frågor från både mig själv och andra och han svarade och informerade allt eftersom.

Frågor som kom upp var landstingets ekonomi, den gemensamma vårdavdelningen, virtuellt vårdrum i Kultsjödalen, personalbemanning och stafettläkare. Ja vi hann med en hel del innan han var tvungen att halka iväg ner till Umeå.

En givande diskussion där jag bitvis insåg hur lite jag vet om Landstinget och bitvis kände jag åsneöron växa ur allteftersom jag frågade.

En fundering jag hade var om detta var en del av det ”hemlighetsmakeri” som vi inom Socialdemokraterna tydligen bedriver om man ska tro Maria Kristoffersson? En av våra egna politiker inbjuden till ett öppet medlemsmöte? Frågan är om det inte är jakten på uppmärksamhet som hägrar?

Andra punkter från kvällen var Kultsjödalsberedningen och förtroendemannaberedningen –

Vi valde representanter till de olika beredningarna och det blev en salig blandning mellan män och kvinnor. Vi försöker även få med en geografisk spridning så att de olika Sosseföreningarna blir representerade. För du vet väl om att vi har sosseföreningar i Kultsjödalen, Vojmådalen, Stöttingfjället och Vilhelmina.

Beredningarna är till för att få till ett helhetsgrepp kring olika frågor där förtroendemannaberedningen ska titta på hur ppolitiken rent praktiskt ska jobba framgent. Nämnder? Antal ledamöter, arvoden. Ett demokratijobb.

Kultsjödalsberedningen är till för att få till ett smidigt arbete, en framtidsvision över hur framtidens Kultsjödalen kommer att se ut i tider som dessa då det plöjs ned åtskilliga miljoner i olika projekt av olika aktörer i dalgången.

Bägge beredningarna kommer att representeras (av 10 st män och kvinnor) av alla partier i Vilhelmina. Sedan är det upp till varje parti att föreslå namn och komma på de möten och träffar som blir.

Det om detta.

 

 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.