En regional livsmedelsstrategi

Jag kom hem igår efter att ha varit iväg nästan en vecka på både en privat, men mest en politisk sejour.

En distriktskongress har avhandlats och där jag med glada vänner jobbade med den framtida Socialdemokratiska politiken. Vi hade med oss två motioner från Vilhelmina arbetarkommun där den ena, motion 17 handlade om småskalig köttproduktion och har sin grund utifrån att det är rent ut sagt bedrövliga villkor för våra småskaliga köttproducenter från regler till hur de måste frakta sina djur land och rike runt. Något som tar och kräver både tid och energi, men som framförallt en pina för djuren.

Den fick bifall och det var bra och från Distriktsstyrelsen skrev man ett bra svar som redovisades av riksdagsman Isak From (S) där man bl.a hänvisade till den statliga livsmedelsstrategin som den rödgröna regeringen sjösatt.

Denna plan/strategi är den första i sitt slag och tar sikte mot framtiden, år 2030:

”Livsmedelskedjans aktörer behöver långsiktighet och med strategin visar vi från politikens sida att vi tror på svensk livsmedelsproduktion och att den är viktig – för jobb och tillväxt i hela landet men också för omställningen till ett hållbart samhälle,” säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S).

Närodlad politik på riktigt levererad av Socialdemokraterna.

Men vad man även uppmärksammade från DS är att vi saknar en regional livsmedelsstrategi och nu kommer man att börja jobba på en sådan. Bra!!

Men sedan pekar man även på att få ned detta på kommunal nivå och här kommer det an på oss Vilhelminapolitiker och det blir en framtida fråga för oss att ta oss an.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.