Det vita manliga hatet på nätet

Det skrivs en hel del om ”gammelmedia” och även Public service i dessa dagar.

Nära och fjärran tyckare spyr sin galla över SVT, SR och alla medier som inte sprider den bild som dessa tyckare anser ska råda.

Istället är det obskyra bloggar, ”nyhetssajter” och ”tyckare” som är det rätta och som säger ”sanningarna” om hur konspirationen inom det svenska samhället pågår och hur ”gammelmedia” lurar det svenska folket.

Men varför skulle det nu inte vara så?

Ja just för att de flesta av dessa åsikts/sanningssägare aldrig behöver stå till svars för vad de skriver. De behöver inte/vill inte följa de pressetiska regler som ”gammelmedia” gör. De blandar och ger och för att det ska passa deras agenda och möts de av motstånd är det ”fake news” eller tårdrypande historia till försvar. Gärna insvept i en konspiratorisk blöt filt med sionister eller socialister inblandade. En del sanning blandas med två delar fantasier/lögner. Bilder kopieras och återanvänds, men med nya budskap. Och då namnet på sajten blir för belastat byter man namn. Avpixlat blir Samhällsnytt…. Vad nytt med den dynga man sprider? Nåväl. Det är bara att välja i denna bruna sörja.

Något dessa personer i mångt och mycket delar är hat eller förakt och framförallt: De är män. En undersökning från FOI, Det vita hatet – radikala nationalistiska miljöer på nätet, visar på att nästintill 100 % av dessa hatsajter drivs/skrivs av män och kommentarerna därefter är även de inte långt ifrån. Se där. Det är inte bara inom sexuella trakasserier, våldtäkter och sexism som vi män är bäst.

Kvinnornas roll i denna värld är:

* Brottsoffret – Kvinnan som utsätts för brott (oftast av en icke nordisk man)

* Idealet – Kvinnan som värnar familjen, föder vita barn och gör som hon blir tillsagd.

* Förrädaren – Kvinnan som säger ifrån och som inte vill inrätta sig i ledet. Kallas oftast för Batikhäxa, PKfitta, feministluder. Trevliga killar eller hur?

Det är sorgligt att se detta, men än sorgligare att se vuxet folk svälja dessa historier med hull och hår och tom använder dessa epitet.. Den ena mer påläst än den andre. Men sunt folkvett verkar inte vara något som följer med dessa herrar.

Om vi INTE hade våra ”gammelmedier” (som tex skulle stängas ned eller censureras om extremhögern kom till makten), hur skulle vår nyheter förmedlas då?

Inget VK eller VF, SR eller SVT?

Tror du käre läsare att sanningen och fakta skulle komma fram om det var högerextrema Samhällsnytt, Fria tider eller Katerina Janousch som höll i trådarna?

Nä. Jag tror inte det, och till sist.

Även gammelmedia har fel ibland, men om de har det så kan DU anmäla dem till PO. Det går inte med ”sanningssägarna” på extremhögerfronten.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.