Tänk vad svårt …

…det är ibland.

Den rödgröna regeringen arbetar nu för att utlokalisera statliga verk och myndigheter ut från Stockholm. Något vi i ”obygden” borde tycka vara tacknämligt då dessa flyttat härifrån under en rad många år.

Men man har stött på patrull då  facken ST och Jusek stämde staten och anser att det är orimligt att folk och fä i kungliga huvudstaden ska behöva slita upp sina bopålar och flytta ut på landsbygden…..

Det var INGA problem att göra tvärtom, dvs att flytta från land till stad och det gick bra. Inga högljudda protester då inte från dessa fack. Och det ser jag som konstigt.

Nu idag kom domen från AD och staten får rätt. Om myndigheterna flyttar ut i landet får de anställda snällt följa med eller söka nytt jobb.

Det är säkert inte kul för dem som drabbas, men för oss utanför storstäderna har detta varit vardag sedan länge och har det ”gått bra” åt ena hållet går det säkert bra åt det andra.

Tack för ikväll.

Etiketter:

2 kommentarer

  1. Edor Abrahamsson

    Jag reagerade starkt på det här också och vem var det man intervjuade om inte en dotter till en hög sosse som satt som justitieminister i en tidigare regering, Anna-Greta Leijon. Hennes dotter Britta.
    Vi ser nu hur tankegångarna varit inte minst inom socialdemokratiska partiet när folk strömmade ut från Norrlandslänen. Gör vad fan du vill, flytta eller svält ihjäl var alternativet för de flesta. Nu var tongångarna helt annorlunda när man intervjuade Britta L (hon kanske är gift och heter något annat i efternamn?). En annan kvinna – ensamstående mor – Kunde absolut inte flytta. Hon hade så mycket kompisar och vänner så det skulle inte gå. Dessutom blev hon ju arbetslös!? Arbetslös nere i en stad som har den största tillväxten i Sverige bör väl inte vara några problem fixa ett nytt jobb?

    Det är fortfarande skillnader mellan människor och människor beroende på var man bor. Ska jag berömma någon i regeringen som vågat ta steget med det här av utflyttningar må det vara Shekarabi. Den gamla sossepolitiken (eller alla partier) med tvångsförflyttningar av människor hoppas vi får ett stopp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.