Lunch med Rotary

Jag blev inbjuden till att äta lunch tillsammans med Rotary, Vilhelmina och lyssnade en del till vad Rotary är för organisation, men även fick chans att berätta dels lite grann vem jag är, men även hur jag ser på framtiden i vår kommun.

Förutom att få träffa trevliga gubbar var det ett kärt återseende att få träffa deras president Annica Strandberg Lidström som jag under ett flertal år jobbat tillsammans med i hennes roll som skolsyster på bl.a skolan i Saxnäs.

Framtiden diskuterades där jag berättade en del av vad som händer med samisk parlamentsbyggnad, flygplats och Inlandsbana och den gryende framtidstro som jag ändå tycker präglar vår kommun.

Företagsfrågor och företagande var ett annat ämne och det var bra samtal där jag fick lyssna till de synpunkter som fördes fram om hur företagsklimatet ser ut och hur kommunen jobbar med detta. Mitt svar är att jag ser kommunen som en dörröppnare och en part för företagen att vända sig till då de har tankar och idéer, men som även ska lyssna till dessa företag och driva frågor gentemot tex statsmakten där vi ser hinder i företagandet.

En annan fråga som diskuterades var VEM kommunen ska vända sig till att ha som samtalspart i dessa företagsfrågor.

Under denna lilla tid jag varit  runt och träffat alla olika möjliga människor på samhället och på möten har jag inte riktigt greppat vem/vilka som kan sägas representera näringslivet här nere i Vilhelmina?

Uppe i våra bägge fjälldalar ska vi nu ut och träffa näringslivet bl.a, men det är mer diffust vem jag ska vända mig till då det gäller centralorten.

För mig är det så att om vi ska prata och försöka förändra något måste kommunens politiker och tjänstemän ha någon att samtala med. Men än har jag inte hunnit bli varm i kläderna då det gäller denna fråga så det finns tid att ta tag i det hela.

En god lunch på hotellet med givande samtal.

Etiketter:

En kommentar

  1. Pingback: Mera info från kommunalrådet | Ruggugglan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.