#alliansenhjärtasd ?

Idag tycker jag att ni ska läsa min kollega Lennart Holmlunds (S) blogg om den mörkning som nu börjat segla upp i Alliansen och utnämningen av en ny talman efter valet till hösten.

Att Moderater och Kristdemokrater inte har några betänkligheter då det gäller samarbete med SD är känt sedan tidigare, men jag kan tycka att både Centerpartister och Liberaler bör fundera över det blåbruna samarbetet som nu är under uppsegling.

Allt har sitt pris och nu är frågan om Centern och Liberalerna är beredda på att betala det?

Etiketter: , ,

15 kommentarer

 1. Bergis

  Etablissemangets fortsatta mobbning av SD, trots dess popularitet hos väljarna, är garanterat en misslyckad strategi. Ingen gillar mobbare.

  • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

   Mobba?
   SD är ett högerparti så långt ifrån Socialdemokratin de kan komma.
   Kallar sig arbetarvänligt. Påstår sig värna landsbygden. Påstår sig värna landet.
   Men Sverigedemokraterna agerar politiskt rakt tvärtom.
   Mot avdragsrätt för fackföreningsavgift. Mot reformer för säkrare arbetsmiljö. För skattesänkningar för de rikaste. För neddragningar i skatteutjämningssystemet till kommunerna.
   Får deras politik genomslagskraft så kommer det inte att bli roligt för kommunerna. Miljarder och åter miljarder ska dras in från kommunerna via skatteutjämningsstödet. Får en direkt verkan på ALL kommunal verksamhet. Läs deras budgetprop. sid 111.
   Ska du dra några snyftvalser får du gör det någon annanstans. Offerkoftans tid för SD var förra valet.
   Det här är ren och skär politik och tål inte läsarna det är jag den förste att beklaga.

   • Bergis

    Du glömmer att kommunerna får radikalt mindre kostnader för invandrare och anhöriginvandring när Sverigedemokraterna driver igenom en mycket mer ansvarsfull migrationspolitik. Det är det som är poängen med SDs politik. Vi får pengar över till annat istället. Avdrag för fackföreningsavgiften har jag inga åsikter om. Både Socialdemokrater och Sverigedemokrater vill ju begränsa strejkrätten. Där kan jag tycka det är synd att SD valde hoppa på sossarnas högerpolitik och röstade för begränsning av strejkrätten.

    • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

     Jag glömmer ingenting och jag förvånas inte heller över ditt svar.
     Likt en raspig skiva kommer samma svar av Sverigedemokrater: Minskad invandring/ingen invandring är svaret på ALLA problem.
     Man kan välja att se det hela som en kostnad eller investering. Jag väljer det senare.
     Nyss var jag på ett av våra äldreboenden här i Vilhelmina och slogs av det antal nysvenskar som arbetade där.
     På en arbetsplats vi inom kommunen har stora svårigheter att få in folk till att ta jobben. Speciellt under sommartider då folk vill ha semester. Men du m.fl verkar inte vilja se denna verklighet.
     Ni ska strypa invandringen och lovar allt till alla (tänk att jag fick nytta av en borgarslogan), men ansvar för ekonomin finns inte där och i slutändan så är det vanligt folk som får betala för er högerpolitik.
     Och har du inget nytt att tillföra än att hänvisa till invandringen så föreslår jag att du vänder dig någon annanstans.
     I övrigt önskar jag dig en god helg.

     • Bergis

      Det räcker inte med att åka till Vilhelmina för att se verkligheten. Du måste söderut och se hur illa ställt det är i no go zonerna. Det är där i dessa områdena de flesta väljare finns. Inte i någon glesbygd långt in i skogen. Idag blir människor skjuten i ryggen och klarar sig bra om de har skottsäker väst i de utsatta områdena. Lilla Vilhelmina är långt ifrån verkligheten.

 2. Patrik

  Hej Magnus

  Ganska kul att du nämner dubbelmoral.
  Framförallt när S har lirar sig med kommunisterna. Antar att du vet att de har en mordstatistik på nästan en miljon om året. Och tittar vi hur det går i Venezuela så stiger den fortfarande.
  Jag håller faktiskt med Jonas Sjöstedt att partier med en historia av mördade ska förbjudas att verka politiskt för då slipper vi både Sverige Demokraterna och Vänsterpartiet.

  Mvh

  Patrik Marthin

  • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

   Hej!
   Jo. KD visade ju nivån på sista debatten i Kommunfullmäktige och ni, du och Rickard verkar ha gått samma kurs. Jag satt och funderade på många namn på den ”kursen”, men det får vara och du kan ju själv fundera på vilken nivå du nu hamnat.
   Men som Socialdemokrat har jag INGA problem (välkomnar dem ist) att samarbeta med Vänstern.
   Jag kan dock konstatera att med det sviktande väljarstödet och att man nu tom är under 3 % för KD, ter sig partiet desperat och beter sig mer och mer märkligt.

   • Patrik Marthin

    Hej Magnus.

    Vilken nivå pratar du om? Jag talar om fakta som du som lärare borde känna till.
    Och när ni anser att det är legitimt att söka stöd från ett parti som stöder och hyllar den regim som mördat oliktänkande från 1917 fram till 2017 med nästan en miljon om året så anser åtminstone jag att dubbelmoralen och hyckleriet slår i taket.
    Förra gången KD låg så illa till inför ett val så lyckades KD attrahera ca 12% av väljarna.
    Så vi kan nog vara överens om att det kommer att bli ett mycket intressant val den här gången.

    Mvh

    Patrik Marthin

 3. Magnus Johansson (inläggsförfattare)

  Bergis: Får jag presentera Patrik. Kristdemokrat
  Patrik: Får jag presentera Bergis. Sverigedemokrat
  Ni bägge verkar ha en del gemensamt.

  • Bergis

   Fast vi vet båda innerst inne att Socialdemokratin borde föra Sverigedemokraternas politik. Palme och Ingvar Carlsson hade gjort det för att ta ansvar för Sverige.

   • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

    Nja.
    Du verkar glömma att inom Socialdemokratin är värdegrunden viktig.
    Att både Palme och Carlsson skull dela samma värderingar håller jag som osannolikt.

   • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

    Nu är det ju så att Sossarna inte är intresserade av att samarbeta med SD. Och om så vore skulle jag tro att det isf skulle vara mer än bara frågan om marknadshyror.
    Skattepolitik
    Arbetsmarknadspolitik
    Landsbygdspolitik
    Listan kan göras ännu längre där man inte för samma politik med SD.

    • Bergis

     Du är bara en i raden av lata politiker som ser sin chans byta ut det ordinarie tråkiga jobbet mot att gå på partimöten och få fullt betalt för detta. Du som bor nära Norge borde snegla på dem. Varför lyckas norrmännen men inte vi? Det är därför att dom satsar på välfärd istället för massinvandring. Men du skiter i det så länge du får resa till dina politiska möten där någon annan betalar ditt uppehälle. En skymf för glesbygden och en falsk lat människa är du som utnyttjar systemet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.