Middag med näringslivet

Igår fick jag nöjet att äta middag på Restaurang Prima i Skansholm och detta gjorde jag tillsammans med kommunens tjänstepersoner från näringslivsenheten och ett 15-tal företagare från vår kommun.

Faktum är att min inbjudan hade jag fått utifrån mitt företag, Murarns Fjällturer så att man kan säga att jag var där i två roller. Framförallt företagare, men även som kommunalråd.

Denna middag, som var en av flera liknade träffar runt i vår stora kommun (dagen innan var man i Saxnäs och Kultsjödalen) var en del i de projekt och arbeten som gjorts via Möjligheternas region:

”Möjligheternas region är ett samverkansprojekt mellan åtta kommuner i Västerbottens inland. Projektets målsättning är att skapa en attraktiv region för fler och växande företag”

Det startade med en del presentationer där jag och mina bordsgrannar presenterade oss och berättade om våra företag. Tankar och ideer. Framtida möjligheter och utmaningar för respektive företag och hur man ser på kommunens roll som en del i ett gott näringslivsklimat och för ett gott företagande.

Intressanta samtal och det jag hör är snarlika med mina egna erfarenheter.

Det pratas mycket om välfärd och som Socialdemokrat månar jag väldigt mycket om denna.

God vård, skola och omsorg är en av hörnstenarna i ett gott och tryggt samhälle och denna välfärd skapas via våra skattepengar. Ett gott företagsklimat en annan viktig hörnsten.

Företagande skapar jobb. Jobb skapar skattemedel, Skattemedel skapar välfärd. En god välfärd skapar ett gott och tryggt samhälle.

Och detta gör vi tillsammans då vi alla är mer eller mindre beroende av varandra.

En trevlig och givande kväll avslutades vid niotiden och jag tackade för mig och tar med mig alla berättelser och inspel som kom under kvällen.

Mycket god mat och service och jag rekommenderar er som inte svängt in i Skansholm att besöka denna pärla på södra sidan av Malgomaj.

Sist vill jag slå ett slag för kommunens näringslivsenhet och på vad man faktiskt åstadkommer i sitt arbete med vårt fantastiska näringsliv i Vilhelmina.

 

 

FramsidaBaksida

Etiketter: ,

En kommentar

  1. Bergis

    Om Sd får bestämma blir landsbygden lite som i Norge. Det kan aldrig vara fel och det blir ett jättelyft för Saxnäs. Sen om ni sossar vill fortsätta på det gamla spåret och frossa tillsammans med Svenskt näringsliv och skydda era egna privilegier på skattebetalarnas bekostnad går inte att göra något åt. Väljarna tar beslutet 9 september.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.