Mycket nu

Det händer mycket nu i vår värld. I stora vida, men även i vår lilla närhet, men gemensamt just nu är att det mesta är kopplat till Coronaviruset Covid -19.

Här i Sverige stänger vi ned samhället bit för bit för att hindra smittspridning och även i Vilhelmina vidtar kommunen steg och åtgärder för att ta sin del av ansvaret. Mer kan du läsa här på kommunens hemsida.

Ingen nu levande människa har upplevt detta scenario som nu utspelas med alla konsekvenser som det innebär för vårt samhälle. Denna pandemi slår mot ekonomin, både den privata, men även för företag och kommuner och var detta landar i till slut är nog svårt att sia om. Ekonomi i all ära, men sedan har vi alla de sjuklingar och dödsfall som rapporteras och då framstår detta som en mycket svår tid vi har framför oss. Nu prövas både vi och vårt samhälle. Alla beslut är avvägningar där ekonomi, liv och hälsa står på spel. Inga lätta beslut.

Hos oss i Vilhelmina står en ljus vår med annalkande turistsäsong och påsk för dörren och det kommer att bli ett avbräck för ekonomin för främst våra lokala företag, men även i slutändan den kommunala ekonomin.

Vi har även vårt personliga ansvar där vi måste fundera på allt ”som är nödvändigt” och hur mycket vi måste vara och röra oss ute i vårt samhälle?

Sedan kommer vi till frågan hur vi ”sprider” information, tankar och åsikter i frågan? Mycket ”dynga” sprids för tillfället främst på nätet vilket är helt förkastligt.

Jag är inte orolig för min egna hälsa, men jag måste göra det jag kan för att undvika smittspridning så att andra drabbas.

Sist tror jag ändå att det trots det elände som nu försiggår kommer det något positivt ur detta, men det kan ta tid, men det kommer att gå över.

Ha det gott där ute gott folk!

En kommentar

  1. Bergis

    Om jag var statsminister skulle jag beordra alla 70 plussare och övriga multisjuka i karantän så är problemet löst så vi normalfriska kan öppna upp samhället igen och nå flockimmunitet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.