Nytt arbetsår. Nya möjligheter

Så kan man väl säga att ett nytt arbetsår har dragit igång. Iaf för mig.

I veckan har jag förberett mig genom att arbeta med en del förberedelser inför elevernas  ankomst nu på måndag. Som de flesta vet händer det mycket inom skolan i Vilhelmina och Saxnäs skola är inget undantag. Personalneddragningar och omorganiseringar har bl.a givit på handen att jag även nu jobbar fortsättningsvis med skolans elever, men även att jobba med fritidsbiten på skolan på eftermiddagarna.

En märklig sommar har förflutit där ordet hemester nu verkar vara etablerat och det gäller även mig. En par korta svängar för att fiska lax i Byske och Lögde älv Norge öppnade upp för oss Västerbottningar och jag och yngstjänta drog över en par nätter och fick känna på lite norska vibrationer. Vi var tämligen ensamma svenskar….

Ett projekt med en stenläggning och gjutning av en uteugn börjar gå mot sitt slut och ett tag kändes det i lemmarna och framförallt ryggen.

Politiskt har det varit relativt lugnt, men en del skriverier på sociala och ”gammel”medier ang. den BEREDNING om skolan i Dikanäs framtid som tillsattes av det förra styret i Koalitionen med Kristdemokraterna som ordförande i Utbildningsnämnden. Ett beslut som togs samfällt av alla partier som sitter i Un, men som nuvarande opposition inte verkar komma ihåg eller vill kännas vid.

I detta ämnar jag återkomma.

Nu kör vi!

En kommentar

  1. Bergis

    Nu är allting som vanligt. Nedläggningar av skolor i Vilhelmina och politikerna går mot nya möjligheter. Nya flygningar till Stockholm eller event och arvoden tas ut. Kvar står förtvivlade familjer i Dikanäs, Saxnäs och hela Vilhelmina och undrar om dom måste flytta. Glesbygdspolitik skapat av parasiter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.