Ur led är politiken

Vi lever i en komplex politisk tid som domineras av högerkrafter i Sverige, men med en Socialdemokratisk/ Miljöpartistisk regering som sitter på nåder av Centerpartiet, Liberaler och Vänsterpartister. Fem partier från mitten och vänsterut.

Gudarna ska veta att det inte kan vara lätt för de som bildar regeringsunderlag. Inte för socialdemokrater eller miljöpartister, men inte heller för liberalerna och centerpartister som så tydligt tog avstånd från Moderaterna och Kristersson, men framförallt Sverigedemokraterna.

För Vänsterpartiet däremot, som ligger längst till vänster av de fem verkar det dock inte vara några bekymmer att samarbeta med vare sig Kristdemokrater, Moderater eller Sverigedemokrater med misstroenden i tid och otid och det kan jag tycka kännas knepigt. Men det är ju jag det.

Ur led är politiken.

2 kommentarer

 1. Bergis

  Sverigedemokraterna gav igår besked i partiledardebatten att dom ville förändra arbetsrätten men inte så långtgående som centern och Liberalerna vill tillsammans med Stefan Löfven. Orsaken till att att vi har en debatt om LAS ligger längre bak i tiden. Fredrik Reinfeldts ”öppna era hjärtan” skapade en signalpolitik om att man kan komma till Sverige och utnyttja våran välfärd utan motprestation. Nuvarande regeringen verkar fortsätta på den linjen. Det får konsekvensen att Sverige inte hinner integrera och ge jobb åt dem som kommer till Sverige. Invandrarna hamnar i i kommuner som Vilhelmina som måste försörja dem via socialbidrag mm vilket resulterar i nedlagda skolor osv osv. Svenska folket är numera i majoritet om att migrationen måste åtstramas för att kommunerna ska klara sin ekonomi. Men politikerna lyssnar inte på folket. Politikerna ser att integrationen av nyanlända misslyckats och tror att försämringar i arbetsrätten ska lösa detta. Men det blir inga fler jobb bara för att arbetsgivarna får det lättare att sparka gamla trotjänare från sitt jobb.

  • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

   Jag håller med dig.
   Integreringen har inte fungerat bra, men att vår dåliga ekonomi i Vilhelmina skulle bero på detta håller jag inte med om. Vi har oss själva att skylla och vi jobbar på det.
   Även med arbetsrätten håller jag med dig. Det finns annat att göra än att försämra LAS.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.