Vilhelmina rankad som tredje bästa skolkommun i Sverige!

Idag kom det glädjande besked till alla VI i Vilhelmina kommun.
Det är ett styrkebesked att vi under de senaste decenniet sakta men säkert gått från att traggla i det nedersta skiktet av landets 290 kommuner till att nu tillhöra det översta topp tre.

Det är ett erkännande till ALLA de som är inblandade i barnens skolgång; skolledningar och all personal på skolan, men även till barn och föräldrar som engagerar sig för att göra våra barns skolgång så bra som möjlig.

Att få barn som går ut skolan och har betyg, att fortsätta att gå gymnasium och fullfölja detta med godkända betyg ÄR ett konstaterat faktum en av de mest betydelsefulla faktorerna i att hamna rätt i livet. Skolan är en mycket viktig nyckel i att skapa en bra framtid för oss alla i vår kommun och samhälle och är ett ”vaccin” mot att hamna snett i livet. Det är inte 100%, men dina chanser i livet ökar betydligt.

Så här skriver Lärarförbundet:

 

Stor resurstilldelning och hög andel barn i förskola gör Vilhelmina till en topprankad skolkommun

 • Vilhelmina kommun ligger på tredje plats bland landets 290 kommuner i 2020 års Bästa skolkommun, med en generell utveckling i positiv riktning.
 • Undersökningen bygger på en jämförelse av tio kriterier. Vilhelmina tillhör landets bästa kommuner när det kommer till resurstilldelningen, andelen barn i förskolan, lärartätheten och andelen godkända elever.
 • Vilhelmina ligger bättre till än samtliga fem grannkommuner: Åsele (60)Strömsund (136)Lycksele (148)Storuman (163) och Dorotea (250). I hela Västerbottens län är Vilhelmina rankad som nummer ett av 15 kommuner.

Utifrån denna undersökning så finns det dock förbättringspotential vilket betyder att det finns mer att jobba med och enligt mig är det nu det svåra jobbet börjar och det med att behålla denna goda placering.

Bra jobbat!

Etiketter: ,

2 kommentarer

 1. Eva

  Gratulerar så roligt och få den erkännelsen,det ska ni vara stolta av. En klapp på skuldran behöver alla ibland, också politiker och lärare och inte minst eleverna.
  Stå på!

  • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

   Hej och tack Eva!
   Du har så rätt och det är ett erkännande för så mångas insats.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.