Svarta siffror -21?

Idag var jag nere på affärn och träffade en bybo som läst i lokaltidningarna  och frågade mig om den kommunala ekonomin ”plötsligt” börjat gå bra och tyckte sig känna igen sig i detta sedan tidigare.

Så är det!

I den redovisning vi fick på måndagens fullmäktige så redovisade ekonomichefen hur vi i april i fjol prognostiserade ett underskott på ca 38 miljoner, men att det nu pekar på (alla siffror för ekonomin är ännu inte färdigställda för 2020) ett underskott på mellan 7-10 miljoner. Vad är då nytt sedan ”tidigare” och som jag svarade bybon?

  • Tidigare har vi många gånger blivit räddade av att intäkterna till kommunen varit högre än budgeterat.
  • Vi har haft en regering som ströslat pengar över kommun och regionsverige mycket pga pandemin och ett antal miljoner kan hänföras dit.
  • MEN DET VIKTIGASTE VI GJORT ÄR ATT VI TAGIT ETT STORT ANTAL BESLUT SOM GETT EFFEKT OCH VI HAR DRASTISKT MINSKAT KOSTNADERNA INOM VILHELMINA KOMMUN OCH ATT VÅRA VERKSAMHETER JOBBAT STENHÅRT MED DESSA BESLUT.

Här tycker jag att såväl politiker och verksamheter från chefer till alla ”nere på golvet” ska sträcka på sig. En hel kedja jobbar åt samma håll och det ser vi ger positiva resultat.

Vi har vänt skeppet och är på mycket god väg, men är inte i hamn. Håller vi i och ut så kan vi presentera svarta siffror (plusresultat på sista raden) för 2021.

Ha en god kväll!

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.